ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu și-a retras candidatura la Primăria București, în urma ședinței liderilor PNL: "Am consimțit, în urma discuțiilor, să-mi retrag candidatura la Primăria Capitalei".

Munteanu a declarat că, în urma discuțiilor cu liderii PNL și, ca urmare a tensiunilor interne, a decis să se retragă din cursa electorală, pentru a nu afecta unitatea PNL.

"Am avut discuții în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanți din sectoare, în încercarea de a găsi o formulă eficientă. Din păcate, a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. Nu se pot câștiga lupte fără unitate, solidaritate și loialitate reciprocă. În consecință, am consimțit în urma acestor discuții să-mi retrag candidatura, am acceptat această chestiune și sunt convins că PNL va găsi o soluție pentru a păstra unitatea acestei echipe, a organizației la București și pentru a oferi bucureștenilor un proiect bun, util și câștigător".

Șeful platformei Alianța Noastră și-a exprimat regretul că nu a avut posibilitatea să le prezinte bucureștenilor aproape nimic din programul său pentru Capitală, fiind obligat să se apere în permanență în fața unui tsunami de acuzații și calomnii, venite de pe multiple paliere: 

"Cred că a fost o săptămână deosebită față de multe altele. Mi-aș fi dorit să pot să vă prezint ideile care stau la baza programului meu de bună guvernare a Bucureștiului. Cele mai multe acuzații au fost lipsite de substanță. Această campanie, care a fost desfășurată într-un spirit de agresivitate nemainîntâlnită, m-au forțat să dau răspunsuri de la calomniile venite din aproape toate direcțiile. Nimic din ceea ce s-a spus nu este de natură a mă incrimina în mod real. Au fost unii care s-au demobilizat, alții au dat credit unor anumite alegații, unor anumite acuzații. S-a ajuns până acolo încât unii candidați s-au desolidarizat de candidatura mea", a declarat Marian Munteanu după ședința PNL. 

"Să nu creadă cineva că a terminat-o cu mine!", a fost replica sa, adresată celor care l-au atacat.

Referitor la cererile de verificare la CNSAS, Munteanu a spus:

"Vor fi surprize mari de tot și foarte neplăcute pentru cei care au făcut vânzoleala aceasta. O să vedeți ce s-a întâmplat cu CNSAS-ul ăsta, cine a lucrat cum a lucrat. Ne vom ocupa de ei la momentul potrivit!"

Fostul lider al Pieței Universității susține că nu va candida ca independent: "Am aflat că se strâng semnături pentru candidatura mea, nu le-am solicitat eu."

Mircea Ionescu Quintus a apreciat gestul lui Marian Munteanu, declarând: „Marian Munteanu a făcut un gest cum rareori se întâmplă printre noi, românașii. Am pierdut un primar și am câștigat un membru de valoare al PNL".

Cătălin Predoiu a decis să-și asume candidatura la Primăria București, după retragerea lui Marian Munteanu: "Gândurile mele sunt extrem de limpezi și voința mea, extrem de hotărâtă", a spus Predoiu, care a precizat că s-a consultat cu lideri din PNL înainte de a lua această decizie.