ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu, actualul candidat sprijinit de Partidul Național Liberal pentru funcția de primar general al Bucureștilor, spune că dacă va fi ales va face un parteneriat permanent cu societatea civilă. Munteanu susține că foarte puțini oameni din societatea civilă sunt promovați în mass-media și că el va fi vocea celor care nu s-au făcut auziți, până acum.

"Eu sunt bucuros că pot să ajut un proiect comun, un proiect care are o componentă solidă, care ține de strategia și gândirea Partidului Național Liberal și eu voi respecta acest lucru cu toată loialitatea, pentru că sunt un om loial, dar acest parteneriat are și componentă civică și dânșii au fost de acord cu acest lucru și chiar încercăm să facem și eu îmi propun să fac, și în calitate de Primar General voi face acest lucru, parteneriat permanent cu societatea civilă. Știu că pe unii îi deranjează treaba asta, dar repet și insist: societatea civilă înseamnă munca a mii și mii de oameni, printre care foarte puțini sunt promovați public. Ei, de data asta, eu îmi asum acest proiect, de a face ca vocea  celor mulți să fie mai bine auzită și mai ales dorințele și dezideratele lor să capete o deschidere mult mai pronunțată în raportul cu instituțiile noastre", a spus el într-un interviu acordat Mediafax.

Munteanu a atacat, subtil, ONG-urile fondate de aceleași și aceleași persoane, care se recomandă apoi ca fiind reprezentanții societății civile. Sunt binecunoscute cazurile acelor organizații înființate bandă rulantă, dar în spatele cărora se află liderii altor fundații sau prieteni ai acestora.

Candidatul PNL a susținut ideea înființării unor consilii civice, la care să ia parte toate organizațiile non-guvernamentale, nu doar unele, ca și până acum.

"Toate ONG – urile active, care, sigur, au domenii de activitate si preocupări legate de orașul București, care i-ar interesa pe bucureșteni, acuma, dacă vin unii cu munții, mai puțin, deși, de ce nu? Bucureștiul ar putea chiar să joace un rol mai important din acest punct de vedere, să-și extindă influența sau sprijinul în direcțiile interesate de toți românii, dar în principal chestiunea care i-ar putea interesa pe bucureștenii care nu își realizează aceste obiective prin intermediul vehiculelor numite partide, au posibilitatea ca prin asociațiile civice, sigur organizate civilizat, pașnic, nu vă imaginați că facem acolo o adunare, vine lumea să țipe sau nu, cei care fac politică civilă, o acțiune civilă, într-adevăr civilizată, nu, le voi asigura toate condițiile de întâlniri pe baza unor criterii normale deschise, transparente, de reprezentare. Că așa, știți, vin trei băieți sau șase fetițe care au ceva bănuți, fac șapte – opt asociații că e ieftin, mă rog, pentru ei e ieftin, pentru un om obișnuit nu e chiar atât de ieftin, bagă o listă cu zece din astea, știți și spun, domle, noi suntem un grup de asociații care…Pe cine reprezentați voi? Păăi, pe noi. Câți sunteți voi? Douăzeci. Foarte frumos, este foarte important ca și acești douăzeci de oameni să-și spună părerea. Dar eu vă spun că mai sunt douăzeci de mii de oameni care, săracii, nu că n-au bani, nu-și pot face nici măcar un sediu, nici actele alea ca să le depună pentru ONG abia se chinuie să le facă", a declarat el.


În altă ordine de idei, Marian Munteanu a precizat că nu a fost și nu este colaborator al vreunui serviciu secret.

"Niciodată! Nici a unui serviciu, nici colaborator, nici membru, nici din țară, nici din străinătate", a adăugat Munteanu.