Marian Munteanu, acuzat de ziarul Adevărul că ar fi dat note informative Securității. Reacția fostului lider al studenților

Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității, ar fi colaborat cu Securitatea, anunță cei de la Adevărul care au publicat o serie de dezvăluiri având la bază documente CNSAS din care reiese că acesta ar fi semnat note informative pentru care ar fi primit bani.
Marian Munteanu ar fi fost sursa "Ioan" a Securității, potrivit unui angajament semnat în 28 martie 1988, scrie ziarul Adevărul, care citează documente CNSAS.
Prin acest angajament, Marian Munteanu, pe atunci student în anul I la Facultatea de Filologie din cadrul Universității București, urma să dea informații despre un lector portughez, dar și despre mai mulți studenți străini.
„Nu am timp de pierdut cu diferitele mistificări puse în circulație spre a fi discreditat. Am răspuns public, de nenumărate ori, pe larg, cu privire la toate acuzațiile la adresa mea. Aceste aspecte vor fi clarificate, definitiv, doar de instanțele de judecată, în urma proceselor care vor urma. Cu privire la așa-zisa "colaborare" cu Securitatea, se va dovedi că lucrurile stau exact invers: am fost urmărit, reținut, anchetat de Securitate, în repetate rânduri, de-a lungul multor ani. Eu nu am semnat nimic (cu excepția declarațiilor date în fața organelor de anchetă), nu poate exista nimic care să mă poată incrimina (mă refer la chestiuni reale), dimpotrivă”, a afirmat Marian Munteanu pentru aceeași ziar.
Marian Munteanu ar fi fost sursa "Ioan" a Securității, potrivit unui angajament semnat în 28 martie 1988, scrie ziarul Adevărul, care citează documente CNSAS.
Prin acest angajament, Marian Munteanu, pe atunci student în anul I la Facultatea de Filologie din cadrul Universității București, urma să dea informații despre un lector portughez, dar și despre mai mulți studenți străini.
La dosarul CNSAS s-ar păstra și o chitanță care datează din 23 decembrie 1988 conform căreia Marian Munteanu ar fi fost plătit cu suma de 500 de lei. Colaborarea lui cu Securitatea s-ar fi încheiat la aproape un an de la angajament, în 2 martie 1989. Data ar apărea într-un raport al Ministerului de Interne în care s-ar preciza că Marian Munteanu ar fi adus un aport bun Securității.
Informațiile jurnalistei de la Adevărul nu au fost însă susținute de niciun document.
Marian Munteanu a susținut întotdeauna că nu a fost colaborator al Securității și a precizat că totul va fi dovedit de instanțele de judecată.„Nu am timp de pierdut cu diferitele mistificări puse în circulație spre a fi discreditat. Am răspuns public, de nenumărate ori, pe larg, cu privire la toate acuzațiile la adresa mea. Aceste aspecte vor fi clarificate, definitiv, doar de instanțele de judecată, în urma proceselor care vor urma. Cu privire la așa-zisa "colaborare" cu Securitatea, se va dovedi că lucrurile stau exact invers: am fost urmărit, reținut, anchetat de Securitate, în repetate rânduri, de-a lungul multor ani. Eu nu am semnat nimic (cu excepția declarațiilor date în fața organelor de anchetă), nu poate exista nimic care să mă poată incrimina (mă refer la chestiuni reale), dimpotrivă”, a afirmat Marian Munteanu pentru aceeași ziar.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

”Ne îndreptăm spre cel mai mare conflict din istoria lumii”! Președintele Serbiei, avertisment de ultima oră, după decizia Curții Penale Internaționale împotriva lui Putin

Cifre șoc! Câte milioane de euro a costat călătoria lui Iohannis în Japonia și Singapore

Ambasadorul Poloniei la Paris: Nu vom avea altă opțiune decât să se ne alăturăm conflictului cu Rusia

Șoc în lumea politică! Fermierii au câștigat alegerile în Olanda: ”Oamenii au arătat că nu mai pot sta acasă. Nu vom mai fi ignorați!”

Biden, anevrism după anevrism: ”Doctorii au trebuit să-mi scoată de câteva ori partea de sus a capului, pentru a vedea dacă mai aveam creier”

Comisia Europeană a interzis României să redeschidă cărbunele în caz de criză energetică
Recomandările noastre

ActiveNews riscă să-și suspende apariția. Secretele și nevoile noastre. APEL CĂTRE CITITORI

Mihai Șora, virusul care a stârnit conflictul sângeros de la Târgu Mureș din 20 Martie 1990. DOCUMENTE ISTORICE

Horia Roman Patapievici omagiat de Vasile Bănescu la aniversarea 69. Biografia secretă a familiei Patapievici: De la NKVD, KGB și BNR la GDS, SOROS și ICR - DOCUMENTE

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)