ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității, ar fi colaborat cu Securitatea, anunță cei de la Adevărul care au publicat o serie de dezvăluiri având la bază documente CNSAS din care reiese că acesta ar fi semnat note informative pentru care ar fi primit bani.

Marian Munteanu ar fi fost sursa "Ioan" a Securității, potrivit unui angajament semnat în 28 martie 1988, scrie ziarul Adevărul, care citează documente CNSAS.

Prin acest angajament, Marian Munteanu, pe atunci student în anul I la Facultatea de Filologie din cadrul Universității București, urma să dea informații despre un lector portughez, dar și despre mai mulți studenți străini.

La dosarul CNSAS s-ar păstra și o chitanță care datează din 23 decembrie 1988 conform căreia Marian Munteanu ar fi fost plătit cu suma de 500 de lei. Colaborarea lui cu Securitatea s-ar fi încheiat la aproape un an de la angajament, în 2 martie 1989. Data ar apărea într-un raport al Ministerului de Interne în care s-ar preciza că Marian Munteanu ar fi adus un aport bun Securității. 

Informațiile jurnalistei de la Adevărul nu au fost însă susținute de niciun document. 

Marian Munteanu a susținut întotdeauna că nu a fost colaborator al Securității și a precizat că totul va fi dovedit de instanțele de judecată.
„Nu am timp de pierdut cu diferitele mistificări puse în circulație spre a fi discreditat. Am răspuns public, de nenumărate ori, pe larg, cu privire la toate acuzațiile la adresa mea. Aceste aspecte vor fi clarificate, definitiv, doar de instanțele de judecată, în urma proceselor care vor urma. Cu privire la așa-zisa "colaborare" cu Securitatea, se va dovedi că lucrurile stau exact invers: am fost urmărit, reținut, anchetat de Securitate, în repetate rânduri, de-a lungul multor ani. Eu nu am semnat nimic (cu excepția declarațiilor date în fața organelor de anchetă), nu poate exista nimic care să mă poată incrimina (mă refer la chestiuni reale), dimpotrivă”, a afirmat Marian Munteanu pentru aceeași ziar.