ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Noastră România susține că bugetul Serviciului de Informații Externe ar trebui să fie mai mare decât al SRI, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

„În pregătirea bugetului pe 2017, îi solicităm atât președintelui Klaus Iohannis, cât și actualului și viitorului premier să țină cont de faptul că, în statele NATO și ale Uniunii Europene, bugetul serviciului de informații externe este de două sau chiar de trei ori mai mare în comparație cu bugetul serviciului intern de informații. Doar la noi în țară acest raport este inversat, ca și când principalul inamic al României s-ar afla în interior, iar nu în exterior”, arată partidul lui Marian Munteanu.

De asemenea, Marian Munteanu dorește ca viitorul pachet legislativ care reglementează activitatea serviciilor secrete să interzică existența societăților comerciale și a ONG-urile acoperite. Este binecunoscut faptul că în România ființează numeroase ONG-uri finanțate din străinătate, unele dintre acestea, - controlate de magnatul George Soroș, fiind acuzate că ar un paravan pentru pentru diferiți agenți de influență din străinătate.

„Este în interesul cetățenilor ca viitorul Parlament să poată promova, încă din prima jumătate a anului 2017, noile legi ale serviciilor secrete, care să fie puse în acord cu actualul statut pe care îl are România, de membru NATO și de membru UE. Noul pachet legislativ ar trebui, tot în interesul țării, să interzică existența societăților comerciale și a ONG-urilor acoperite, cel puțin pe teritoriul României”, afirmă documentul primit la redacție.

Iată textul comunicatului:
 

În arhitectura sistemului de apărare și siguranță națională - care trebuie întărit, conform celor șapte obiective ale Alianței Noastre România - un rol deosebit de important îl joacă Serviciul de Informații Externe. Demisia domnului Mihai-Răzvan Ungureanu ne pune în situația de a semnala câteva cerințe fundamentale legate de viitorul SIE.

1. Îi solicităm președintelui Klaus Iohannis să se asigure, în mod temeinic de faptul că persoana pe care o va propune pentru funcția de director SIE nu va ajunge să funcționeze vreodată sub dublă comandă, așa cum s-a mai întâmplat în istoria serviciilor secrete din România.

2. Credem că este preferabil ca noul director SIE să nu provină din vreun partid politic.

3. În pregătirea bugetului pe 2017, îi solicităm atât președintelui Klaus Iohannis, cât și actualului și viitorului premier să țină cont de faptul că, în statele NATO și ale Uniunii Europene, bugetul serviciului de informații externe este de două sau chiar de trei ori mai mare în comparație cu bugetul serviciului intern de informații. Doar la noi în țară acest raport este inversat, ca și când principalul inamic al României s-ar afla în interior, iar nu în exterior.

4. Este în interesul cetățenilor ca viitorul Parlament să poată promova, încă din prima jumătate a anului 2017, noile legi ale serviciilor secrete, care să fie puse în acord cu actualul statut pe care îl are România, de membru NATO și de membru UE. Noul pachet legislativ ar trebui, tot în interesul țării, să interzică existența societăților comerciale și a ONG-urilor acoperite, cel puțin pe teritoriul României.

Alianța Noastră România insistă asupra solicitărilor de mai sus pornind și de la considerentul că, în ultimii ani, activitatea SIE, extrem de importantă pentru ansamblul securității naționale a României, a fost afectată de prea multe perioade de interimat. Dorim ca, în viitor, SIE să beneficieze de o conducere nouă, stabilă, competentă și cu adevărat dedicată interesului național.