ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a declarat într-un interviu pentru Cotidianul că disputa care domină viața publică în ultimul timp este una artificială, sugerând că „statul paralel” lucrează foarte bine cu cei care afirmă că luptă împotriva sa.

„Sigur „statul paralel" e o formulă destul de plastică, eu i-aș spune statul congruent, pentru că între cele două tabere care par a se lupta în viața noastră publică, de fapt, este o conivență, este o înțelegere: și unii și alții încalcă legea. Și unii și alții se bazează pe aranjamente, intervenții incorecte, abuzuri, nedreptăți și crase ilegalități. Crase, cumplite. Adică știți clasicul truc polițistul bun – polițistul rău. Din perspectiva ăluia nedreptățit nu are importanță care este bun și care este rău, că ăia lucrează împreună”, a declarat liderul ANR.

Fostul lider al studenților din 1990 a mai afirmat că serviciile secrete au obiceiul de a intra în viața politică și de a decide în locul cetățenilor.

„Și sigur că ei sunt necăjiți pentru că tipii ăștia de prin zonele de Securitate au obiceiul să intervină în viața publică. Ei cred că știu ce este mai bine. Cine are voie să facă organizații și cine nu. Că dacă nu faceți ce spunem noi, trebuie să vă compromitem. Dacă partidul X nu este OK, trebuie să-l deteriorăm. Ei, eu vreau să înțeleagă domniile lor și toți cei care lucrează în sistemele astea de tip securitate, sau cum s-or numi, că ei nu sunt calificați pentru munca asta. Ei au cu totul alte obiective, extrem de onorabile. Ei trebuie să apere țara, nu să decidă ei cum trebuie să arate configurația politică a unei țări! Configurația politică a unei țări trebuie să fie decisă exclusiv de cetățeni”, a mai adăugat Munteanu.

În ceea ce privește mult-discutata problemă a refugiaților pe care să-i primească sau nu, România, Marian Munteanu afirmă că primii de care ar trebui să se îngrijească statul sunt românii plecați la muncă în afara țării.

„Pe noi ne interesează să creăm condiții sau să sprijinim, să fim alături de cei care pun umărul la acest efort pentru a-i aduce înapoi pe toți românii care doresc să revină. Probabil că unii dintre ei nu mai doresc. OK. Dar măcar să li se creeze condiții. Primii refugiați de care îmi pasă, este firesc, sunt ai noștri, sunt românii noștri. De ei cine se ocupă? Atenție, se face o mare confuzie. Una e una, alta e alta. Una e să acorzi asistență umanitară unor oameni aflați în necaz, Doamne ferește, ăsta este un lucru firesc, uman. Dar aici discutăm despre politici care vizează aproape intervenția în profilul unei populații”, a mai zis liderul ANR.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews