Președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a declarat într-un interviu pentru Cotidianul că disputa care domină viața publică în ultimul timp este una artificială, sugerând că „statul paralel” lucrează foarte bine cu cei care afirmă că luptă împotriva sa.

„Sigur „statul paralel" e o formulă destul de plastică, eu i-aș spune statul congruent, pentru că între cele două tabere care par a se lupta în viața noastră publică, de fapt, este o conivență, este o înțelegere: și unii și alții încalcă legea. Și unii și alții se bazează pe aranjamente, intervenții incorecte, abuzuri, nedreptăți și crase ilegalități. Crase, cumplite. Adică știți clasicul truc polițistul bun – polițistul rău. Din perspectiva ăluia nedreptățit nu are importanță care este bun și care este rău, că ăia lucrează împreună”, a declarat liderul ANR.

Fostul lider al studenților din 1990 a mai afirmat că serviciile secrete au obiceiul de a intra în viața politică și de a decide în locul cetățenilor.

„Și sigur că ei sunt necăjiți pentru că tipii ăștia de prin zonele de Securitate au obiceiul să intervină în viața publică. Ei cred că știu ce este mai bine. Cine are voie să facă organizații și cine nu. Că dacă nu faceți ce spunem noi, trebuie să vă compromitem. Dacă partidul X nu este OK, trebuie să-l deteriorăm. Ei, eu vreau să înțeleagă domniile lor și toți cei care lucrează în sistemele astea de tip securitate, sau cum s-or numi, că ei nu sunt calificați pentru munca asta. Ei au cu totul alte obiective, extrem de onorabile. Ei trebuie să apere țara, nu să decidă ei cum trebuie să arate configurația politică a unei țări! Configurația politică a unei țări trebuie să fie decisă exclusiv de cetățeni”, a mai adăugat Munteanu.

În ceea ce privește mult-discutata problemă a refugiaților pe care să-i primească sau nu, România, Marian Munteanu afirmă că primii de care ar trebui să se îngrijească statul sunt românii plecați la muncă în afara țării.

„Pe noi ne interesează să creăm condiții sau să sprijinim, să fim alături de cei care pun umărul la acest efort pentru a-i aduce înapoi pe toți românii care doresc să revină. Probabil că unii dintre ei nu mai doresc. OK. Dar măcar să li se creeze condiții. Primii refugiați de care îmi pasă, este firesc, sunt ai noștri, sunt românii noștri. De ei cine se ocupă? Atenție, se face o mare confuzie. Una e una, alta e alta. Una e să acorzi asistență umanitară unor oameni aflați în necaz, Doamne ferește, ăsta este un lucru firesc, uman. Dar aici discutăm despre politici care vizează aproape intervenția în profilul unei populații”, a mai zis liderul ANR.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews