ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu este fondatorul formațiunii Alianța Noastră, cu care speră să obțină cât mai multe voturi din partea românilor la alegerile parlamentare din toamnă.

Într-un interviu acordat bursa.ro, fostul lider al studenților a spus câteva cuvinte despre alianța pe care o reprezintă și care sunt planurile sale de viitor.

”România are nevoie de soluții practice urgente, susținute cu cinste, competență și patriotism. Alianța Noastră se sprijină pe experiența multor asociații și organizații civice care au depus un efort real pentru a reprezenta interesele societății românești. Demersul meu a fost să aduc împreună aceste energii într-o structură unitară și puternică și să ofer adevăratei societăți civile din țara aceasta posibilitatea unei exprimări politice. Interesele statul român sunt menținerea unității naționale, vindecarea rănilor așa-zisei "tranziții" și așezarea țării pe un traseu al dezvoltării, în condiții de suveranitate reală, independență și bunăstare. În acest moment riscăm procese periculoase, de destructurare, atât din punctul de vedere al stabilității economice, sociale cât și pe plan moral, spiritual. Este un fenomen foarte grav, care trebuie cât mai rapid oprit și înlocuit cu o reconstrucție serioasă a instituțiilor statului și relansarea economiei românești”, a spus Marian Munteanu pentru bursa.ro.

Acesta atrage atenția asupra faptului că în actualul format Uniunea Europeană nu poate exista, deoarece nu se respectă identitatea fiecărui popor, iar pentru unii privilegiile sunt mai mari decât pentru alții.

”Uniunea Europeană va fi un proiect de succes numai în măsura în care va respecta identitatea națională a tuturor popoarelor care o compun. Nu mi se pare viabilă o Uniune Europeană formată din grupuri și indivizi în devălmășie. UE trebuie să respecte identitatea, demnitatea fiecărui stat membru, a popoarelor din care este compusă și, evident, a intereselor tuturor cetățenilor europeni. Dacă forțele care domină azi Europa vor continua să considere că există țări europene "privilegiate", care decid totul în numele tuturor, și unele "de categoria a doua", acest proiect nu va avea un viitor.”, a mai precizat fostul lider al studenților.

Marian Munteanu a vorbit și despre sprijinul pe care Biserica îl oferă și de care are nevoie, dar și despre problemele din educație, acolo unde statul nu a reușit să găsească o soluție.

”Trebuie să sprijinim mai energic Biserica și valorile creștine - principala noastră sursă de legitimare etică și spirituală. Lumea trăiește acum și sub presiunea unei avalanșe informaționale. Pe de o parte există anumite erori în felul în care se face educația în școală, pe de altă parte oamenii - și mai ales copiii! - sunt vulnerabili la tot felul de intervenții mediatice, informaționale, mai mult sau mai puțin directe sau subliminale. E un tăvălug enorm care creează confuzie și neclaritate. Din păcate instituțiile statului nu au găsit nici un fel de soluție de atenuare măcar a efectelor negative ale acestui tăvălug, deși ar fi avut datoria să intervină”, a mai spus Marian Munteanu.

Acesta a vorbit și despre propaganda pe care persoanele LGBT au inițiat-o în ultima perioadă și a precizat ”că există riscul creării artificiale a unui dezechilibru în societate”.

”Personal, în calitate de român creștin ortodox, consider că fiecare om are libertatea ca în viața lui privată să fie cum vrea el. Libertatea este un dar al lui Dumnezeu! Dar sunt împotriva oricăror forme de propagandă, de încurajare sau răspândire propagandistică a acestui tip de relații între oameni, pentru că există riscul creării artificiale a unui dezechilibru în societate. Cei care au aceste opțiuni sunt liberi să și le practice, în mediu privat, dar nu încurajez deloc propovăduirea lor prin diverse mijloace, în special în raport cu copiii. Ca să nu mai spun că sunt în total dezacord cu ideea încuviințării adopției de către așa-zise "familii" homosexuale. Sunt de acord ca asemenea cupluri să beneficieze de un cadru de reglementare a raporturilor dintre ei din punct de vedere patrimonial, dar atât. Familia este o instituție care, în datele civilizației noastre, nu poate fi formată decât prin uniunea între un bărbat și o femeie.”, a spus în final Marian Munteanu.

 Citește AICI întreg interviul