ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu, fostul lider al studenților din 1990, a dezvăluit marți la B1 TV, câteva dintre detaliile referitoare la noua formațiune politică pe care se pregătește s-o lanseze.

În cadrul unei emisiuni de la B1 TV, Marian Munteanu a schițat câteva idei pe care noua formațiune se va axa. Conform acestuia, vor fi trei mari direcții de acțiune:
 

"Drepturile noastre ca cetățeni sunt încălcate; Drepturile noastre ca și membri ai unei comunități identitare, avem dreptul la specificitatea noastră, iar acestea sunt foarte grav încălcate; Drepturile noastre la proprietate, atât individuală cât și ca comunitate, asupra resurselor naționale".
 
Marian Munteanu a mai spus că oamenii care vor dori să candideze în numele noii formațiuni vor trebui să treacă proba integrității morale și profesionale, dar și naționale:
 
"Parlamentarii trebuie selectați pe baza unor criterii grele de integritate profesională, etică și de loialitate națională. Să fie fideli acestui stat". 

"Valorile naționale vor fi reprezentate cu loialitate", a mai adăugat el.

În ceea ce privește problema imigranților, Marian Munteanu a precizat că înainte trebuie rezolvată problema românilor plecați la muncă în străinătate.

"Cum să vorbim de imigranți, când avem patru milioane de români plecați? Hai să-i rezolvăm p-ăia mai întâi!", a declarat fostul lider al studenților.

Marian Munteanu a taxat  mișcările de stradă din ultima vreme, dar și pe cei care se erijează în lideri ai societății civile.

"Vin unii, strigă și apoi se duc seara acasă și plâng că nu sunt ascultați. Cică reprezintă societatea civilă. Pe cine: doi-trei, cinci oameni? Există o imensă majoritate tăcută, care dacă va acționa, se va declanșa o mișcare enormă, pașnică, dar e o enormă forță care va face diferența", a afirmat el.