ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu a declarat că Iohannis nu s-a delimitat de candidatura sa la Primăria Capitalei, pentru că nici nu avea de ce, în condițiile în care nu au discutat niciodată pe această temă.
 
"Ca cineva să se distanțeze a fi trebuit să fi fost apropiat", a spus Marian Munteanu, întrebat cum comentează faptul cã președintele Klaus Iohannis s-a distanțat cumva de candidatura sa, transmițând vineri că nu a avut nicio implicare în desemnarea lui drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, că nu l-a susținut și nu l-a promovat.
 

Președintele României nu a propus, susținut și nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Președintele nu este implicat în niciun fel în această desemnare. Decizia susținerii domnului Munteanu aparține strict conducerii PNL în urma propriilor evaluări", a precizat Administrația Prezidențială

Marian Munteanu a mai adăugat că nu a discutat niciodată cu președintele pe această temă și că nu crede că este implicat, în general, în deciziile PNL. "Nu cred că domnul președinte este apropiat de vreun partid anume. Sigur că provine din rândul partidului, dar dânsul, în calitate de reprezentant al tuturor românilor și în conformitate cu Constituția, este un factor de mediere și de echilibru", a mai spus candidatul PNL pentru Mediafax..

El a comentat că reacția Președinției era un mod de a-i pune la punct pe cei care au speculat că s-ar afla în saptele deciziei PNL: "Cred că dânsul nu s-a distanțat de candidatura mea, ci cred că i-a pus la punct pe unii, cu calmul și cu reținerea dânsului, pe care le cunoaștem, că nu a avut vreo intervenție în eventuala mea numire sau nenumire".

Marian Munteanu a mai spus că singura discuție a avut loc acum două luni, cu consilierul prezidențial Constantin Dudu Ionescu, în contextul discuțiilor cu societatea civilă, fără nicio legătură cu candidatura. "Nu am avut în viața mea o discuție pe aceasta temă. Nu, nu pe această temă, am avut o discuție acum vreo două luni, cu societatea civilă, cu domnul Dudu Ionescu".