ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmațiile ambasadorului american de la Chișinău au stârnit reacții virulente pe cele două maluri ale Prutului. Ambasadorul James Pettit afirmase, cu ocazia sărbătoririi declarării independenței Moldovei față de URSS că „Moldova nu este România”, și că „Moldova are propria sa istorie”.

Contactat de ActiveNews, Marian Munteanu, președintele Alianței Noastre România, a declarat că asemenea afirmații sunt eronate, reprezentantul SUA de la Chișinău fiind dezinformat în ceea ce privește istoria reală a țării noastre.
 

„Bineînțeles că moldovenii sunt români. Tata este născut în Chilia, bunicul e născut în Hotin. După tată sunt din Basarabia, de dincolo de Prut. Normal că moldovenii sunt români...Domnul ambasador este greșit informat, iar noi trăim într-o țară, în care de 26 de ani, instituțiile și ministerele statului român nu au fost în stare să asigure o corectă reprezentare a intereselor statului român în străinătate. Despre asta vorbim noi aici. Și asta vă spun în calitatea unuia care s-a străduit, pentru cauza României, timp de 26 de ani în relația cu Statele Unite ale Americii”, a spus Marian Munteanu.
 
Liderul Alianței Noastre consideră că și reprezentanții statului român sunt vinovați pentru situația de facto, pentru că nu au știut să se comporte demn față de marile puteri și să susțină punctul de vedere național.

„Noi - vorbesc de unii reprezentanți ai statului român - ne-am comportat greșit în relația externă pe care o avem cu statele importante ale lumii, nu am știut să ne susținem cu demnitate punctele de vedere, nu am știut să luăm acele măsuri pentru a face corect cunoscută realitatea vieții noastre”, a subliniat fostul lider al studenților din Piața Universității pentru ActiveNews. 

Marian Munteanu, despre noul său proiect politic: Există o imensă majoritate tăcută, care dacă va acționa, va declanșa o mișcare pașnică, dar de o enormă forță