ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu a precizat că el nu a fost consultat despre prezența lui pe lista PNL pentru Consiliul General al Capitalei și că nu avea de unde să se retragă, așa cum a anunțat Cătălin Predoiu, președintele PNL București.

Dezmințirea a fost dată în contextul declarației lui Cătălin Predoiu, care a anunțat că Ciprian Ciucu s-a înscris în PNL și va deschide lista pentru Consiliul General.

Munteanu cere să se facă public dosarul lui de la CNSAS și amenință cu procese.

"Nu au fost discuții privind privind lista de consilieri general. Cel puțin nu în prezența mea (râde - n.r.). Dar știți, asta poate fi o practică a partidelor. Cu mine nu s-a discutat despre lista de consilieri, pentru că eu câștigam Primăria", a declarat Marian Munteanu pentru RomaniaTV.net.

Întrebat dacă, în această situație, în care nu mai are calitate de candidat PNL nici la Primărie, nici la Consiliul General, mai vede util demersul CNSAS de a face public eventualul său dosar de Securitate, Marian Munteanu a cerut ca lucrurile să meargă până la capăt.

"Să meargă în continuare dosarul CNSAS. Am nevoie de bani. Am nevoie de bani pe care să-i dau de pomană celor săraci", a spus Munteanu.

Banii ar urma să vină din procesele intentate celor care l-au calomniat în această perioadă scurtă în care a revenit în spațiul public.

"Lucrurile nu pot rămâne așa. Voi da în judecată pe mulți dintre cei care au spus aceste porcării la adresa mea", a mai precizat Munteanu.

El încurajează demersul CNSAS, spunând că el însuși și-a cerut dosarul.

"Sunt 12 ani de când am cerut dosarul la CNSAS. Și n-am primit nimic."

Marian Muneanu crede că a fost victima unei manevre menite să-l scoată din jocul electoral, pe care este încredințat că l-ar fi câștigat.

"Știți cum se face, o pleznim când este prea târziu să se mai poate face ceva (referitor la presupusa sa relație cu Securitatea - n.r.). Nu numai că nu am colaborat cu Securitatea, nu am făcut poliție politică, dar am fost arestat, interogat, sunt lucruri din 1985. O să înceapă procese, doar trăim într-un stat de drept, nu-i așa? Există precedente frumoase - persoane publice atacate, care au câștigat. Vom aduce un mare ajutor societății civile, acești bani din procese câștigate vor fi donați pentru societatea civilă, dar aia reală", a încheiat Munteanu.