ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu a acordat un interviu pentru ActiveNews în care vorbește despre episodul alianței sale cu PNL, despre Dosarul Mineriadei, dar și despre acel dosar în care el a fost investigat în 1993 și despre campaniile publice agresive care s-au dus, se duc și încă se vor mai duce împotriva sa. 
 
Marian Munteanu explică de ce nu a candidat independent la Primăria Capitalei, de ce a devenit membru în Asociația Studenților Comuniști și de ce l-a refuzat pe Corneliu Coposu, atunci când acesta i-a propus să vină în PNȚCD.
 
Ȋnsă cel mai importantă dezvăluire pe care a făcut-o, în exclusivitate pentru ActiveNews, este una legată de viitor. 

Marian Munteanu: „Cred eu că în curând va trebui să îmbogățim spectrul vieții noastre politice, care acum este dominat doar de două partide. Restul, hai să fim serioși... Sunt două partide, PSD și PNL care au, cred că se vede cu ochiul liber, dificultăți mari, și chiar e momentul ca de data aceasta să le ajutăm. Dar nu doar din plan civic. Eu cred că trebuie să le dăm o mână de ajutor dintr-o perspectivă politică. Dar asta o s-o discutăm după Paști.

Reporter: Vă faceți partid!

Marian Munteanu: Nu îmi fac, că să știți că eu nu am nevoie...

Reporter: Faceți partid! Faceți, adică nu dvs., ci...

Marian Munteanu: Eu cred că noi, aștia toți care tot am răbdat atâta amar de vreme și-am tot încercat, cu vorba bună, cu înțelegere, cu colaborare, cu orice formulă... Hai, oameni buni, să facem ceva și în țara asta!

Reporter: Intrați în război!

Marian Munteanu: Trebuie să intrăm în luptă! Ȋn război suntem tot timpul. Cu păcatele noastre, cu răul din jurul nostru, în acel război suntem mereu...

Reporter: Ȋn războiul politic!

Marian Munteanu: Dar în lupta politică directă cred că este timpul să intrăm, pentru că în noiembrie va fi un moment hotărâtor. Și, dacă ne mobilizăm, dacă ajungem în sfârșit la înțelegerea că trebuie să lucrăm împreună, nu numai prin faptul că suntem de acord că trebuie schimbat ceva în țara asta, vom putea contribui la o schimbare semnificativă (...). Societatea noastră a fost afectată, zeci de ani, de noxe. De paraziți. De elemente toxice, care ne-au îmbolnăvit societatea și viața. E timpul unui proces de vindecare, de însănătoșire. 

Reporter: Când anunțați partidul?

Marian Munteanu: Pot să-l anunț acuma? (zâmbește) Acuma suntem în Săptămâna Mare și trebuie să ne rugăm la Dumnezeu, să ne pregătim pentru marea sărbătoare a Ȋnvierii Domnului. După aceea, după ce ieșim din această sărbătoare foarte importantă, o să ne adunăm mai mulți, și împreună zic eu că vom hotărî înființarea unei formațiuni cu care să ne prezentăm în fața românilor. Cărora vreau să le mulțumesc, prin intermediul dvs., pentru gândurile lor bune, pe care să știți că le-am simțit în această perioadă. (...) Tuturor vreau să le spun să fie siguri, că împreună vom reuși. Dar numai cu ajutorul Lui Dumnezeu!
Reporter: Mergeți mai departe.

Marian Munteanu: Absolut! Până la capăt!