ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patrioții români sunt așteptați la Țebea. Duminică, 11 septembrie, Marian Munteanu va fi prezent la Serbările Naționale de la Țebea, organizate în memoria eroului Avram Iancu.

Îi vor fi alături reprezentanții organizațiilor Alianței Noastre din Ardeal, Maramureș, Crișana și Banat precum și delegați din alte regiuni ale țării.
 
"Acesta este un bun prilej pentru toate grupurile de inițiativă care doresc să se implice în activitatea noastră, să fie prezente sau reprezentate la aceste festivități.

Îi așteptăm, de asemenea, pe reprezentanții societății civile patriotice, pe toți cei doritori să participe la susținerea celor 7 obiective ale Alianței Noastre România.

După participarea la manifestările dedicate eroului Avram Iancu, reprezentanții Alianței și cei ai organizațiilor partenere se vor reuni pentru a dezbate și adopta unele decizii privind activitățile viitoare", se arată în comunicatul Alianței Noastre România.
 
Iată programul manifestărilor de la Țebea:
 
Ceremonialul public va avea loc în Panteonul Moților de la Țebea, la mormântul lui Avram Iancu, potrivit hunedoaralibera.ro.

Ceremonia va începe la ora 10.30 cu intonarea Imnului Național al României. Va urma o slujbă de pomenire oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, moment care va fi urmat de ceremonialul depunerii coranelor de flori la mormântul lui Avram Iancu.

La ora 11.30 vor avea loc discursurile și mesajele autorităților, după care, prin dreptul Complexului Istoric, va defila Garda de Onoare.
 
În timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, fără zgomote puternice, imnuri sau lozinci.

 De la ora 14.30 va începe spectacolul folcloric organizat cu prilejul acestui eveniment. Pe scenă vor urca Nicolae Furdui Iancu, Mariana Deac, Sava Negrean Brudașcu, Traian Jurchela, Veta Biriș, Mariana Anghel, Gheorghe Roșoga, Matilda Pascal Cojocărița.
Spectacolul va fi transmis pe TVR 1 și va fi prezentat de Iuliana Tudor.