ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducătorii noștri au reușit să distrugă lucrurile bune realizate în economie, să izgonească din România milioane de oameni, au ajuns la performanța cumplită ca teritoriul național să fie cumpărat bucată cu bucată, a declarat Marian Munteanu într-un interviu la postul 6TV. Au reușit "distrugerea, dezarticularea culturală, spirituală, deznădejdea, resemnarea, inocularea unor idei complet greșite", precum aceea că poporul român nu e bun de nimic și că trebuie mereu să așteptăm ca alții să decidă pentru noi, în numele nostru.

"Pe de o parte, conducătorii noștri au reușit să risipească resurse și energii uriașe, să distrugă lucrurile bune, care totuși se făcuseră în economia României, să dezasambleze o serie întreagă de elemente, care țin de construcția economică a țării, să risipească aceste bunuri și să nu le înlocuiască cu nimic.
 
Au reușit cumplita performanță de a izgoni, din țară, milioane de oameni, de a face ca teritoriul național să fie cumpărat bucată cu bucată, de către tot felul de persoane, multe dintre acestea fiind investitori speculanți, și de a nu oferi șansa firească a unei societăți normale, echilibrate, cu respect față de inițiativa și munca românească. Au reușit distrugerea, dezarticularea culturală, spirituală, deznădejdea, resemnarea, inocularea unor idei complet greșite. Precum aceea că poporul român este incapabil.
 
Că nu suntem buni de nimic, că trăim într-o țară în care totul merge prost. Și tot ce avem noi de făcut ar fi, în opinia celor care au dirijat această campanie de propagandă neîntreruptă, timp de 25 de ani, că noi trebuie să fim un popor slugarnic, care să așteptăm mereu să vină alții să decidă. În numele nostru și pentru noi. Sunt lucruri grave, pe care ar trebui să le îndreptăm cât mai repede.
 
Prea des am avut, din partea unor înalți reprezentanți ai statului român, aproape exclusive atitudini servile, lipsite de demnitate sau dezinteres față de poziționarea corectă și eficientă a României, în dialogul măcar regional, dacă nu în cel de mai mare anvergură. Nu cred că o asemenea dificultate, acumulată în timp, se poate rezolva într-un an sau doi", a spus liderul Alianței Noastre.
 
Președintele să ceară el guvernului să se suspende vânzarea terenului către persoane fizice și juridice străine
 
Marian Munteanu s-a declarat îngrijorat "că suntem aproape izolați, și nu avem suficiente inițiative în ceea ce privește construcția unor zone de dialog strategic, poziționări în această regiune unde ne aflăm.
 
Mi s-ar fi părut normal ca președintele să ceară el guvernului să se suspende vânzarea terenului către persoane fizice și juridice străine. Trebuie foarte rapid să se realizeze tot ce s-a furat, s-a înstrăinat fraudulos. Actualul guvern nu a reușit să satisfacă așteptările cetățenilor. Am o singură dorință, pe finalul de mandat al guvernului, să ia toate măsurile, pentru ca aceste alegeri să fie corecte.
 
Avem un colos politic, reprezentat de două partide mari și vreo trei anexe, care au pus practic monopol pe Parlamentul României, pe Guvernul României, pe instituțiile statului. Cred că este normal, în România, ca după atâția ani de monopol al unei grupări transpartinice cetățenii să aibă dreptul să voteze o formațiune politică precum Alianța Noastră România, complet în afara sistemului menționat."
 
Biserica Ortodoxă Română și alte culte religioase au un rol fundamental
 
Prioritar este să se recupereze pagubele, în opinia lui Munteanu:
 
"Nu vedeți că avem tot felul de procese, discuții, arestări. Bun. Dar unde sunt banii? Adică în România au dispărut miliarde, s-au volatilizat sume enorme. Nu am nici o bucurie să văd un om în închisoare. Cei vinovați merită o pedeapsă, dar ce mă interesează pe mine este recuperarea pagubei. Acești bani, furați din buzunarele cetățenilor, să ajungă înapoi la societate și să fie utilizați corect."
 
Biserica Ortodoxă Română și alte culte religioase au un rol fundamental: "Pe de o parte acela de a răspunde unor nevoi sufletești, spirituale, normale și pe de altă parte de a contribui la clădirea acestei unități și acestui atașament față de această patrie.
 
Atât de jos au ajuns unii încât să nu poată înțelege că este firesc să îți venerezi eroii, bunicii, străbunicii, militarii, luptătorii? Noi susținem Biserica Ortodoxă Română, respectăm și susținem toate cultele creștine, deoarece credem că tocmai creștinismul este componenta esențială a civilizației noastre. Biserica și armata constituie stâlpii pe care stă orice construcție a unui stat. Sigur că aceia care dau cu bolovanii își dau seama de un lucru simplu: pe acest temei, de mesaj spiritual, se clădește o anumită solidaritate, o anumită unitate. Le este frică de lucrul ăsta. Ei nu au nevoie de un popor unit, cu demnitate. Nu au nevoie de un popor în care să fie, totuși, mulți oameni gata să își dea viața pentru patria lor."
 
E vechea gândire militară a românilor, așa s-a apărat poporul nostru
 
Fostul lider al Pieței Universității este de părere că trebuie sporită capacitatea de apărare a României și apelează la vechiul concept, potrivit căruia țara trebuie apărată de întregul popor. În Turcia, spre exemplu, este o mândrie să te înrolezi, multe nume sonore servind armata. În prezent, la noi, Armata Română este formată din profesioniști.
 
"Ne opunem, cu toată fermitatea, pericolului invaziei de către forțe străine, care vor să ne schimbe profilul nostru religios, așa cum este acesta.  Din punctul nostru de vedere, capacitatea de apărare a țării trebuie să sporească. Nu suntem într-o situație fericită în acest moment. Eu întotdeauna evoc un concept vechi. Acela al apărării țării de către întregul popor. Este vechea gândire militară a românilor, așa s-a apărat poporul nostru.
 
Susținem o creștere a capacității de apărare a țării, o mai bună organizare și instruire a armatei, o dezvoltare a industriei de apărare. Avem posibilitatea unui nou început politic, cu un parlament în care forțele patriotice să fie prezente, să își reprezinte cu cinste concetățenii și să dea un nou imbold, pe de o parte activității parlamentare, cât și intervenției în zona Executivului, pentru a lua rapid măsuri așteptate de foarte multă lume", a spus Marian Munteanu la  6TV.