ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Vanghelie a spus că mai mulți judecători de la instanța supremă s-au întâlnit pe 19 iunie la casa lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, pentru discutat despre unele dosare, anunță Cotidianul.

„Știți unde este casa domnului Coldea? Lângă T14. (…) Pe 19 iunie, au fost prezenți la domnul Coldea acasă mai mulți judecători de la Înalta Curte. Eu aștept să mă dea în judecată, pentru că spun foarte multe lucruri și nimeni nu mă dă în judecată. Înțeleg că mai nou, activează domnul Bulancea (procuror DNA, n.r), care vrea să se afirme, considerând că va fi noul succesor al doamnei Kovesi. Și dă telefon, e înnebunit, dă telefon la tot felul de judecători pe care îi are agățați și le spune că ar fi bine ca să le transmită care sunt în dosarele mele să mă judece mai repede, să închidă dosarele și să mă condamne. Sunt informat că nu este vorba numai de dosarul meu, că dacă era vorba numai de dosarul meu nu mai era nimeni interesat. Ei sunt în continuare foarte interesați de foarte multe dosare. Cum a fost dosarul domnului Dragnea, și cum sunt alte dosare, care vor ajunge la momentul potrivit”, a spus Vanghelie, la televiziunea citată.

Potrivit acestuia, în locuința lui Florian Coldea s-a discutat, în 19 iunie, inclusiv dosarul lui Liviu Dragnea.

„Din câte înțeleg, s-au discutat mai multe dosare, inclusiv dosarul domnului Dragnea – din informațiile mele”, a afirmat Marian Vanghelie.

Pe de altă parte, fostul edil a susținut că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și Florian Coldea au fost des la Liviu Dragnea acasă, afirmațiile fiind făcute în contextul în care Liviu Dragnea a susținut că nu-i este teamă de anumite persoane publice.

„Anunțul domnului Dragnea este atât de târziu și atât de slab, încât nu am înțeles nimic. (…) Dacă vrea, eu spun datele exacte când domnul Coldea și doamna Kovesi au fost la el acasă, la domnul Dragnea. Am foarte multe dovezi. Puteți să mă întrebați. Nu sunt vorbe în vânt. Au fost și singuri, și împreună – domnul Coldea, la domnul Dragnea acasă. (…) Astăzi încearcă să ne spună că nu îi e frică, dar cu un glas de pisică. Dar de ce nu a spus de domnul Coldea și de doamna Kovesi? De ce spune doar de oamenii politici? De ce nu spune: Nu mi-e frică de Kovesi, de Coldea, pentru că a negociat cu ei și îi e rușine de rușinea lui. După doi-trei ani de zile, e penibil să spui că tu vrei deciziile rapide. (…) Spune adevărul: ți-e frică de Coldea când se întâlnește cu Dâncu în numele tău?”, a spus Marian Vanghelie, la Antena 3.