ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul dezbaterilor despre definiția familiei, mai ales după declarația președintelui Klaus Iohannis, senatorul ALDE Varujan Vosganian a postat pe blogul său următorul mesaj:

„Cred că, într-o familie, un copil e firesc să spună unuia dintre părinți „mamă” și celuilalt „tată”.

Cred că spiritul roditor și tandru al maternității și cel protector al paternității sunt temelia sacră a condiției umane.

Cred că familia care dă naștere copiilor săi și îi educă în spiritul valorilor tradiționale, dar și al năzuințelor fiecăruia, este șansa regenerării poporului român.

Cred că, în destinul ființei umane, toate acestea nu pot fi înlocuite.

Și mai cred că, aducând un omagiu maternității și paternității, luate laolaltă, propovăduim iubirea și nu dușmănim, în niciun fel și oricare ar fi acela, pe aproapele nostru”.
 
Coaliția pentru Familie a inițiat o procedură cetățenească de revizuire a articolului 48, alineatul 1 din Constituția României. Astfel, art. 48, alineat 1, din Constituția României, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” se transformă în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

La sfârșitul unui complicat proces juridic, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament, în luna mai,  aproximativ 3 milioane de semnături colectate de la cetățeni în sprijinul inițiativei. Pe 20 iulie, Curtea Constituțională a avizat pozitiv demersul Coaliției, oferind motivarea deciziei 80 de zile mai târziu.
 
Inițiativa constituțională a fost depusă pe ordinea de zi a Senatului României. Pentru a putea fi aprobată, inițiativa trebuie adoptată de către 2/3 din parlamentari, urmând ca apoi să fie declanșat un referendum național pe această temă.