ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce este un congres? Un for intern în cadrul căruia un anumit partid își alege liderii, își reînnoiește structurile și, în funcție de oportunități, linia politică.
 
Desigur, partidele aflate în opoziție, mass- media, și unii cetățeni devin interesați de un anumit congres în măsura în care le sunt protejate sau atacate interesele și își manifestă aprobarea sau indignarea în conformitate cu regulile democrației. 

A face din congresul unui partid indiferent de coloratură lui politică o problemă de interes național și a te folosi de acest prilej pentru a îndemna cetățenii la revoltă, mi se pare însă o mascaradă. Pe durata Congresului PSD, un post de televiziune comercial pentru că nu i s-a permis accesul în incinta Sălii Palatului, fapt interpretat ca o încălcare a libertății presei, a transmis în direct din mijlocul celor câteva zeci de protestatari scandând împreună cu aceștia lozinci anti-PSD și fiind la un pas de un conflict deschis cu forțele de ordine. 

Mascarada nu a constat numai în comportamentul la limita legii al jurnaliștilor ci și în contextul total nepotrivit în care aceștia și-au lansat acuzațiile. Căci la Congresul PSD nu s-au dezbătut modificarea legilor justiției sau alte inițiative ale parlamentărilor social democrați care au stârnit nemulțumirea multor români. 

În orice caz, din toată aceasta mascaradă mediatică imaginea PSD nu a ieșit mai șifonată decât de obicei căci pentru Liviu Dragnea și acoliții lui câinii latră iar caravana merge înainte. În schimb, autointitulații formatori de opinie și "promotori” ai spiritului civic s-au făcut încă odată de râs.