ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Ioan Rus a numit-o în funcția de șef al Biroului de implementare a master planului pentru transporturi al României pe Daniela Berinde, o fostă prezentatoare TV care i-a fost pentru câteva luni consilieră de imagine și care nu are nicio specializare în domeniu, arată Centrul de Investigații Media.

 

Întrebat de Centrul de Investigații Media în ce măsură trecutul profesional o recomanda să se ocupe de soarta infrastructurii de transport a României pentru următorii ani, Ministerul Transporturilor a răspuns însă că, potrivit "prevederilor articolului 49 din HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, CV-ul nu face parte din documentele care trebuie depuse la dosarul de concurs".   
  
Fostul jurnalist conduce o echipă formată din doi ingineri și patru economiști. Biroul de implementare a master planului are că obiectiv general "planificarea, dezvoltarea, monitorizarea, administrarea și întreținerea master planului general de transport la nivelul infrastructurii naționale."   
  
Conform ordinului de numire în funcție, obținut de Centrul de Investigații Media, Daniela-Angela Berinde primește lunar un salariu de bază de 9.370 de lei și un "€œspor pentru condiții vătămătoare” de 627 de lei. 
  
Potrivit Centrului de Investigații Media, din informațiile disponibile online reiese că doamaă Berinde a lucrat la Radio Contact, NCN, TVR Cluj, de unde a fost apoi detașată o perioadă în București, ca reporter la Știrile TVR. Din 2011 a fost numită redactor șef la Transilvania L!VE, televiziune controlată de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, unde a prezentat jurnalul de știri. A trecut apoi pe la Digi 24, după care a intrat în echipa lui Ioan Rus la Ministerul Transporturilor, fiind consilier personal al acestuia pe probleme de imagine și relații cu mass-media.