ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Matei Dobrovie (PNL) a comentat luni publicarea unui document programatic de către Dan Barna, prin care liderul USR încearcă să câștige un referendum intern de poziționare a formațiunii în zona de centru-dreapta a eșichierului politic. Dimpotrivă, liberalul subliniază că USR nu poate fi un partid de dreapta atât timp cât integrează în programul său măsuri din zona stângii progresiste și face opoziție PNL, în loc să lupte contra stângii social-democrate. 

„Ghiveci ideologic. Nu există centru dreapta modern și centru dreapta învechit! La fel cum obsesia pentru minoritățile sexuale („parteneriatele civile pentru toate cuplurile, indiferent de orientarea sexuală acestora”) NU este o temă de dreapta, ci de stânga pro-regresistă.

Este totală ipocrizie să proclami în Manifest printre valorile tale ca partid libertatea religioasă, demnitatea persoanei și libertatea de expresie (valori eminamente creștine), iar în practică să faci exact invers: nu le permiți membrilor tăi care au aceste valori să le exprime nici în interior, d-apoi în exterior, ataci constant Biserica și batjocorești pe cei care cred în Dumnezeu, nerespectând în niciun fel libertatea lor de conștiință.

Un partid de centru-dreapta autentic implică liberalism economic și conservatorism social, dar ce să faci când ești de centru-stânga în cel mai bun caz și vrei să pari de dreapta... Când, în loc să te bați cu PSD, spui că vrei să faci opoziție „real liberală” la PNL...

Aș lua în serios acest manifest de clarificare ideologică dacă nu aș cunoaște rețeta, faptul că este doar o diversiune cu un referendum intern gândit de unii pentru a scăpa de alții mai „de stânga” și a-și consolida puterea în partid. Așa cum s-a mai întâmplat cu un referendum intern de poziționare”, a scris deputatul Matei Dobrovie, luni, pe o rețea de social media.

ActiveNews a relatat anterior despre documentul programatic publicat de Barna, prin care acesta încearcă să câștige un referendum intern de poziționare a USR în zona de centru-dreapta a eșichierului politic. Programul conține cinci mari principii de guvernare și un plan de acțiune în viitorul imediat, însoțit de 10 pachete de politici publice. Însă, după cum a observat și deputatul Matei Dobrovie, liderul U.S.R. tinde să amestece principii de dreapta cu idei de stânga și să adopte în paralel politici ireconciliabile, precum legalizarea parteneriatului civil între persoane de același sex și cooperarea cu „instituții de cult”, abordând libertatea religioasă ca pe o valoare fundamentală.