ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinția română a Consiliului UE trebuie să pregătească cât mai repede un plan de contingență pentru un Brexit dezordonat, în contextul în care Camera Comunelor a respins ieri acordul de retragere negociat de guvernul May cu UE, a scris, miercuri, deputatul Matei Dobrovie.
 
„Brexitul dur, fără un acord, pare tot mai aproape, cu consecințe grave pentru Marea Britanie, Europa și românii din Regat. Camera Comunelor a respins ieri cu 432 de voturi la 202 acordul de retragere negociat de guvernul May cu UE. Au votat împotrivă laburiștii, care vor rămânerea în UE, și conservatorii pro-Brexit, care se tem că clauza de backstop, menită să împiedice o graniță dură și controale la frontiera dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda, va ține Regatul strâns legat de reglementările UE”, arată Dobrovie într-o postare pe Facebook. 

Potrivit acestuia, vor avea de suferit cei 400.000 de România care trăiesc în Marea Britanie, „pentru că odată acordul aruncat la coș, drepturile lor post-Brexit nu mai sunt garantate”. 
 
„Toate garanțiile date de oficialii britanici celor români nu mai valorează nimic în acest worst case scenario. Nu este vorba de a crea panică, dar președinția română a Consiliului UE trebuie să pregătească cât mai repede un plan de contingență pentru un Brexit dezordonat”, a concluzionat Dobrovie.