ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, la ora 24:00, s-a încheiat referendumul intern al USR, privind poziționarea partidului în ceea ce privește referendumul pentru familie, a anunțat Evenimentul Zilei.

Astfel, din totalul de 1829 de membri ai USR, au votat 1453, prezența la urne fiind de 78%. 

„Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei. Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul Național al USR care se reunește în ședință în cursul zilei de luni”, a anunțat USR.
 
Referendumul s-a desfășurat timp de șapte zile consecutive, între 7 și 13 august, iar membrii au avut de răspuns la două întrebări.

„La întrebarea „Susțineți ca USR să aibă o poziție ca partid pe tema referendumului Coaliției pentru Familie?” 766 au votat DA, iar 682 au votat NU. La întrebarea „Cum trebuie să se poziționeze USR ca partid pe tema referendumului Coaliției pentru Familie?” 184 au votat PRO, iar 864 au votat CONTRA”, mai precizează formațiunea.

Referendumul s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, care a asigurat anonimatul total al votului. Fiecare membru a primit pe mail un user și o parolă unice pentru a se putea loga pe platformă să voteze.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a comentat în termeni duri decizia partidului înființat de Nicușor Dan.

„În urma referendumului intern, USR, un partid neclar și eterogen ideologic până acum, a ales calea unor politici pe care până astăzi în România nu le-a mai testat nimeni. USR devine oficial un partid neo-marxist care nu doar că susține relativizarea valorilor Familiei, ci și încalcă dreptul propriilor membri la libertate de conștiință și neagă principiul legal democratic al instrumentului referendumului popular.
 
Dacă oameni precum Nicușor Dan ori Clotilde Armand au ales să iasă decent din acest vârtej al relativismului, băieții proveniți din grupul „tehnocrat" aleg să confunde liberalismul cu ideologiile post-moderne anti-creștine și liberticide. Liberalism, pentru cei care nu înțeleg, înseamnă să lasi omului dreptul să aleagă, nu să-i bagi pumnul în gură și să aplici darwinismul social! Sunt convins că sunt mulți oameni de bun simț în USR care vor înțelege că acest viraj radicalist este opus ideii de libertate, pluralismului și dialogului în România”, a afirmat Daniel Gheorghe.
 

„[Românii sunt] un popor fără istorie… destinați să piară în furtuna revoluției mondiale… [ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevoluției și [vor] rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum propria lor existență, în general, reprezintă prin ea însăși un protest contra unei mărețe revoluții istorice… Dispariția lor de pe fața pământului ar fi un pas înainte” - Frederich Engels, Neue Rheinische Zeitung, 13 ianuarie 1849 („Lupta maghiarilor”).