Cunoscutul analist militar, col(r.) Ion Petrescu, a postat pe blogul său un "avertisment". Mesajul său pare să se adreseze conducătorilor României și a fost postat pe 1 iulie, chiar în ziua în care Ambasada SUA de la București oferea recepția de Ziua Americii, cu trei zile înainte de sărbătoarea propriu-zisă.

"Afirm, din proprie experiență: cu americanii și cu rușii nodul gordian trebuie tăiat dintr-o singură lovitură, cu bărbăție, cu fruntea sus.


Pe românește spus: nimic nu este de negociat când este vorba de o națiune demnă, precum cea română, din care politicienii autohtoni, inclusiv cei din vârful piramidei statale NU fac parte. Și nu sunt singurul care gândește asta.

România nu va mai fi în genunchi", a scris fostul șef al Direcției Informare și Relații Publice din M.Ap.N..

Puțin mai târziu, în aceeași zi, colonelul a comentat în termeni duri situația militară a României, în contextul înființării la București a două comandamente NATO.

"L-am ascultat azi, fiind la volan, pe președintele actual al mioriticilor, vorbind de două comandamente înființate ca urmare a unei înțelegeri a aliaților privind poziția specifică a României, la granița de est a NATO.

O frecție la două picioare de lemn.

Apărarea României nu se face cu un ministru roboțel, cu un șef de stat major care nici când comanda un batalion nu vorbea mai mult decât i se recomanda și nici cu două comandamente fictive, vai de mama lor, cu state majore de mințit opinia publică românească, cu apărarea iluzorie a unor aliați, cei mai mulți indiferenți la soarta României.

Negru pe alb, în subordinea președintelui Federației Ruse sunt 40.000 de parașutiști militari, gata de luptă în cel mai scurt timp, fiind în stare să ocupe o cincime din România, adică de trei ori spațiul de azi al Dobrogei, în circa 30 la 33 de ore.

Iar mult invocata Forța de Răspuns a NATO va interveni, cel mai devreme, după 48 de ore, dacă vor și liderii de la Budapesta și de la Sofia", a scris el.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews