ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul analist militar, col(r.) Ion Petrescu, a postat pe blogul său un "avertisment". Mesajul său pare să se adreseze conducătorilor României și a fost postat pe 1 iulie, chiar în ziua în care Ambasada SUA de la București oferea recepția de Ziua Americii, cu trei zile înainte de sărbătoarea propriu-zisă.

"Afirm, din proprie experiență: cu americanii și cu rușii nodul gordian trebuie tăiat dintr-o singură lovitură, cu bărbăție, cu fruntea sus.


Pe românește spus: nimic nu este de negociat când este vorba de o națiune demnă, precum cea română, din care politicienii autohtoni, inclusiv cei din vârful piramidei statale NU fac parte. Și nu sunt singurul care gândește asta.

România nu va mai fi în genunchi", a scris fostul șef al Direcției Informare și Relații Publice din M.Ap.N..

Puțin mai târziu, în aceeași zi, colonelul a comentat în termeni duri situația militară a României, în contextul înființării la București a două comandamente NATO.

"L-am ascultat azi, fiind la volan, pe președintele actual al mioriticilor, vorbind de două comandamente înființate ca urmare a unei înțelegeri a aliaților privind poziția specifică a României, la granița de est a NATO.

O frecție la două picioare de lemn.

Apărarea României nu se face cu un ministru roboțel, cu un șef de stat major care nici când comanda un batalion nu vorbea mai mult decât i se recomanda și nici cu două comandamente fictive, vai de mama lor, cu state majore de mințit opinia publică românească, cu apărarea iluzorie a unor aliați, cei mai mulți indiferenți la soarta României.

Negru pe alb, în subordinea președintelui Federației Ruse sunt 40.000 de parașutiști militari, gata de luptă în cel mai scurt timp, fiind în stare să ocupe o cincime din România, adică de trei ori spațiul de azi al Dobrogei, în circa 30 la 33 de ore.

Iar mult invocata Forța de Răspuns a NATO va interveni, cel mai devreme, după 48 de ore, dacă vor și liderii de la Budapesta și de la Sofia", a scris el.