ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A sosit prima reacție din țară după ce Departamentul de Stat al SUA a anunțat că suedezii de la Ericsson au fost de acord să plătească peste un miliard de dolari pentru a închide investigații de corupție aduse la adresa companiei în SUA.

PSD a postat un mesaj pe facebook în care ironizează atitudinea Ambasadei Suediei la București, care s-a implicat activ în lupta politică din țara noastră.

„Astăzi, cu ocazia zilei internaționale a luptei împotriva corupției, am apelat telefonic ambasada Suediei la București. Dorim să adresam mulțumiri personalului diplomatic și angajaților pe plan local și să exprimăm aprecierea sinceră, pentru asistența constantă pe care partenerii suedezi au acordat-o instituțiilor statului Român, inclusiv prin declarații publice, în eforturile comune de a combate corupția și alte fenomene anti-sociale. Din păcate, a sunat ocupat. Credem că e posibil ca echipamentele de telecomunicații Ericsson să fie de vină”, se arată în mesajul postat de Departamentul pentru Politică Externă al Partidului Social Democrat.

Compania Ericsson a recunoscut că a conspirat cu alte părți pentru a încălca legea privind practicile de corupție (FCPA), începând cel puțin cu anul 2000 și până în 2016, angajându-se într-o schemă de dare de mită și falsificare de date contabile și registre. Erricson a eșuat de asemenea în efectuarea unor controale interne serioase privind ținerea contabilității, potrivit Departamenului de Justiției.