ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus, astăzi, de Ziua Limbii Române, că îi îndeamnă pe românii de pretutindeni să-și învețe copiii limba maternă, adică limba română.
 
”Astăzi, 31 august, celebrăm unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale identităţii noastre naţionale. Limba română ne exprimă cultura, valorile şi bogăţia tradiţiilor şi ne uneşte într-o mare comunitate spirituală pe toţi cei care o vorbim, indiferent de locul în care trăim. În această zi de sărbătoare, gândurile mele se îndreaptă către românii din ţară, către cei din Republica Moldova, precum şi către cei din diaspora, pentru care limba este legătura vie cu originile şi identitatea naţională. Încurajez familiile de români de pretutindeni să-şi înveţe copiii limba română şi să-i îndemne nu doar să cunoască, ci şi să-şi iubească limba maternă”, afirmă şeful statului, care le transmite ”La mulţi ani!” tuturor vorbitorilor de limbă română, oriunde s-ar afla.

Premierul Victor Ponta a transmis și el un mesaj către români, prin intermediul rețelelor de socializare.
 
"Este o zi în care ne sărbătorim moştenirea şi valorile comune, când putem afirma cu mândrie că limba română este piatra de temelie a identităţii noastre - pentru noi, cel mai frumos grai din lume. Poate că a vorbi şi a scrie în română ni se pare acum o rutină, dar lupta strămoşilor noştri pentru acest drept a fost una grea, iar câştigul adus culturii europene de marii noştri creatori este nepreţuit. La mulţi ani tuturor!”, spune Victor Ponta în mesajul postat pe reţeaua de socializare.