ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu, fost candidat PNL la Primăria Capitalei, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că românii au dat duminică un vot de blam în cadrul alegerilor locale.

''Cel mai important vot pe care l-au dat astăzi bucureștenii (și nu numai ei!) a fost votul de blam... Românii au sancționat — prin absenteism și vot negativ — sistemul politico-economic ce controlează de 26 de ani administrația României'', a scris Marian Munteanu, după ce au fost anunțate primele rezultate ale scrutinului.

 

Așa cum ActiveNews a anunțat în premieră și în exclusivitate încă de pe 29 aprilie, Marian Munteanu își face un partid politic cu care va candida la alegerile parlamentare din această toamnă. 

 Gabriela Firea (PSD+UNPR) are 45,5% din voturile pentru funcția de primar al Capitalei, Nicușor Dan este pe locul al doilea cu 27,5%, iar Cătălin Predoiu obține 11%, conform primelor rezultate provizorii oficiale furnizate de Biroul Electoral Central.


Clasamentul pentru a fi edilul Capitalei este: Gabriela Firea (PSD+UNPR) - 45,5%, Nicușor Dan (USB) - 27,5%, Cătălin Predoiu (PNL) - 11%, Robert Turcescu (PMP) - 6,3%, Daniel Barbu (ALDE) - 2,9%, Adrian Severin (PDS) - 2%, Cătălin-Ioan Berenghi - 1,8%, Bogdan Diaconu (PRU) - 1,5%, Iulia Gorea (PNȚCD) - 0,4%.

Mai multe detalii despre Alegerile locale AICI