Jurnalistul Dan Tănasa îi transmite un mesaj ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a stârnit revoltă după ce s-a fotografiat, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, ținând în mână steagul secuiesc.

Într-un video postat pe site-ul dantanasa.ro, jurnalistul se oferă să-l ajute pe ambasadorul SUA la București să înțeleagă mai bine  situația conflictuală din așa-zisul Ținut secuiesc, văzându-l confuz în privința relațiilor dintre românii și maghiarii din Covasna și Harghita.
 
"Am observat că sunteți puțin confuz privind problema relațiilor dintre românii și maghiarii din Covasna și Harghita, iar eu sunt dispus să vă ajut să înțelegeți mai bine această situație și să vă aduc la cunoștință mai multe clarificări privind acest subiect.
 
Steagul secuiesc care v-a fost oferit nu are o semnificație istorică. A fost inventat în 2004, puteți să-l consultați pe graficianul Szekeres Attila, care a susținut public că simbolurile de pe steag au avut ca model o broderie de pernă, deci acest steag nu are nimic de-a face cu istoria și simbolurile ei.
 
Trebuie să știți că Antal Arpad a făcut în trecut mai multe afirmații terifiante, conform cărora, dacă România nu va acorda autonomie Ținutului Secuiesc, românii din Covasna și Harghita vor sfârși precum sârbii din Kosovo, masacrați de albanezi.
 
Cred că sunteți de acord cu mine când spun că o persoană cu asemenea concepții nu poate fi un partener de dialog pe nici un subiect”, este mesajul lui Dan Tănasa către ambasadorul Klemm.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews