ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Dan Tănasa îi transmite un mesaj ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a stârnit revoltă după ce s-a fotografiat, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, ținând în mână steagul secuiesc.

Într-un video postat pe site-ul dantanasa.ro, jurnalistul se oferă să-l ajute pe ambasadorul SUA la București să înțeleagă mai bine  situația conflictuală din așa-zisul Ținut secuiesc, văzându-l confuz în privința relațiilor dintre românii și maghiarii din Covasna și Harghita.
 
"Am observat că sunteți puțin confuz privind problema relațiilor dintre românii și maghiarii din Covasna și Harghita, iar eu sunt dispus să vă ajut să înțelegeți mai bine această situație și să vă aduc la cunoștință mai multe clarificări privind acest subiect.
 
Steagul secuiesc care v-a fost oferit nu are o semnificație istorică. A fost inventat în 2004, puteți să-l consultați pe graficianul Szekeres Attila, care a susținut public că simbolurile de pe steag au avut ca model o broderie de pernă, deci acest steag nu are nimic de-a face cu istoria și simbolurile ei.
 
Trebuie să știți că Antal Arpad a făcut în trecut mai multe afirmații terifiante, conform cărora, dacă România nu va acorda autonomie Ținutului Secuiesc, românii din Covasna și Harghita vor sfârși precum sârbii din Kosovo, masacrați de albanezi.
 
Cred că sunteți de acord cu mine când spun că o persoană cu asemenea concepții nu poate fi un partener de dialog pe nici un subiect”, este mesajul lui Dan Tănasa către ambasadorul Klemm.