Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a vorbit despre urmările adoptării și apoi a abrogării ordonanței de urgență care conține modificări referitoare la legislația penală.

„E rezultatul aproape scontat al unui astfel de demers. Important este că lucrurile au intrat pe făgașul normal. Domul prim-ministru a luat decizia înțeleaptă, ea trebuie completată și cu demisia domnului Iordache. Să știți că nu am nimic personal. Nu e o chestiune decât care ține de strategie de guvernare și de reclădire a lucrurilor care contează în acest partid pentru a putea merge mai departe”, a declarat Mihai Chirica pentru B1 TV.

În ceea ce privește proetestele de amploare care au avut loc inclusiv la Iași, Chirica a precizat că manifestațiile au fost pașnice, însă au existat și „încercări de deturnare a evenimentului civic”.

„Din păcate sau din fericire, ieșirile în stradă în unele aspecte ale lor au devenit o măsura de socializare, ceea ce nu este rău. Au fost oameni pașnici, și-au manifestat punctele de vedere. Au fost și încercări de deturnare a evenimenului civic, prin interferența unor oameni politici din opoziție. Cred că e momentul să intrăm într-o stare de normalitate”, a precizat Chirica.

Și Sorin Grindeanu a vorbit despre posibilitatea plecării lui Florin Iordache de la conducerea ministerului Justiției. Șeful Guvernului a precizat că în următoarele două zile acest lucru nu se va întâmpla, întrucât miniștrii se vor afla în Parlament unde va trebui aprobat bugetul pentru 2017 și va avea loc votul cu privire la moțiunea de cezură depusă de opoziție.

Întrebat dacă există și varianta înlocurii ministrului, Grindanu a declarat: ”Acum, în următoarele două zile, nu. Dar după aceste două zile și după aceste etape pe care le trecem în Parlament, etape democratice, s-ar putea sa fie înlocuit tot guvernul”.

„La Ministerul Justiției e o situație aparte: sunt posturile de secretar de stat libere. De asemenea, dacă ar pleca ministrul s-ar vacanta aproape toate funcțiile de conducere din cadrul ministrerului. Mi se pare normal, lucrând la buget, domnul ministru Iordache să stea inclusiv mâine pentru vot și mi se pare normal, inclusiv la moțiunea de cenzură, fiind unul dintre actorii evenimentelor din ultimele zile”, a declarat Grindeanu.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews