ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Chirica nu mai este președinte executiv al PSD Iași, decizia fiind luată de Comitetul Executiv Național, însă a fost comunicată recent, deși primarul Iașiului a fost demis din orice funcție politică pe 22 feburarie.

„Vineri mi s-a adus la cunoștință că, pe 22 februarie, la Ședința Comitetului Executiv Național, pe lângă excluderea din funcția de vicepreședinte la nivel național și cea de președinte interimar al filialei județene mi s-a retras orice funcție politică din cadrul PSD, fără să mai puncteze, deci orice funcție politică. Asta înseamnă că - am aflat și eu, nu neapărat cu surprindere - că s-a mai luat o decizie față de ceea ce s-a vorbit și s-a spus acolo, ceea ce contravine și realității în primul rând și unor norme de bun simt. Era foarte simplu dacă această discuție ar fi fost în cadrul Comitetului Executiv, aș fi știut și eu cum să contraatac în condițiile în care Comitetul Executiv Național nu avea nicio motivație și nici legalitate să intervină în funcția de președinte executiv, de exemplu, care a fost o funcție câștigată în cadrul Conferinței Județene a Organziației Județene. Mai mult decât atât, nu aveau cum să propună o astfel de excludere în condițiile în care, prin statut, Comitetul Executiv Național, în afara retragerii din funcțiile de conducere la nivel național și de conducere a filialelor județene, mai poate lua o decizie, de excludere din partid și nu de retragere din funcții politice. Nu scrie nicăieri acest lucru”, a declarat duminică Mihai Chirica, citat de Mediafax.

Chirica a precizat că a discutat cu reprezentanții conducerii filialei ieșene a PSD, care „s-au grăbit” să țină cont de decizia de la București.

„Filiala ieșeană a luat act de un document transmis de la București, de care s-a grăbit să țină cont în condițiile în care era și pentru mine la prima citire. Vorbim despre o distanță în timp, de pe 22 februarie pe 31 martie, în care realitatea s-a schimbat, între ce s-a discutat acolo și ce s-a scris în cele din urmă”, a mai spus Chirica.

Primarul Iașului susține că demiterea sa din funcția pe care a câștigat-o prin vot este nestatutară.