ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Gheorghiu (președintele Platformei Împreună) spune că încet, dar sigur, „Votul și opțiunile politice anticreștine cresc exponențial în România”.

Într-o scurtă analiză publicată pe facebook, Mihai Gheorghiu avertizează că s-a creat un vast front anticreștin, „în care principalii actori sunt ong-uri cu vaste resurse financiare și cu o susținere externă foarte puternică”.

„Preluarea și propagarea unor teme sociale și politice, identificarea cu acestea, prestigiul social ridicat al vedetelor anticreștine, presa mainstream anticreștină, identificarea perversă și manipulatoare a BOR cu PSD, acuzațiile, ținând de propaganda neagră și de războiul psihologic, privind filorusismul BOR și al conservatorilor ortodocși, toate acestea și multe altele conduc la crearea unui front unit anticreștin, în care principalii actori sunt ong-uri cu vaste resurse financiare și cu o susținere externă foarte puternică”, notează Gheorghiu.

În opinia lui Gheorghiu, electoratul creștin nu realizează o realitate: „Complexul politic și media anticreștin este, la ora actuală, foarte puternic în România”.

Președintele Platformei Împreună spune că modul de abordare de până acum al credincioșilor români, acela de a negocia cu statul, nu va mai fi posibil.

„Credinciosul român știe, alături de preotul său, că totul se negociază și că, finalmente, totul se aranjează cu statul, cu guvernul, cu primarul. Fals. Negocierea nu se va mai putea produce, pentru că statul și politicile sale sociale etc. vor fi monitorizate , disciplinate și eficientizate de directive și monitori externi, pentru care aranjamentele politice locale nu au nicio relevanță.”

Iată analiza integrală:

Bloc-notes

Votul și opțiunile politice anticreștine cresc exponențial în România

În România, după Colectiv, în special, dar cu o pregătire mai veche, a crescut agregarea votului anticreștin. Estimez, desigur, fără a avea un sondaj sociologic, că suma acestor voturi se ridică la aprox. 3 milioane. Între 800 de mii și un milion este votul radical, susținut de persoane care au opțiuni clare și distincte privind religia și Biserica. Apoi votul și propaganda acestora, foarte puternică de altfel, iradiază și asupra familiei, prietenilor etc.

Preluarea și propagarea unor teme sociale și politice, identificarea cu acestea, prestigiul social ridicat al vedetelor anticreștine, presa mainstream anticreștină, identificarea perversă și manipulatoare a BOR cu PSD, acuzațiile, ținând de propaganda neagră și de războiul psihologic, privind filorusismul BOR și al conservatorilor ortodocși, toate acestea și multe altele conduc la crearea unui front unit anticreștin, în care principalii actori sunt ong-uri cu vaste resurse financiare și cu o susținere externă foarte puternică.

Se poate pune întrebarea legitimă, unde și când se va exercita un vot anticreștin? Care ar fi problematica? Votul anticreștin este și el un vot pentru anumite valori implicite. Când alegi boicotul, deși pare o nonacțiune, este de fapt una și este și o alegere. Când susții forțe politice net și vizibil anticreștine, alegi nu doar valori, ci și oameni, programe, acțiuni, care vor conduce la anticreștinism politic pragmatic, la îngrădirea libertății religioase. Când susții și alegi figuri publice și politice care au organizat sau susținut atacul asupra bisericilor și preoților din octombrie 2015, atunci se cheamă că asta faci, dai un vot anticreștin. Când votezi cu PSD, pentru că este "conservator", și acesta este principalul susținător al politicilor publice pro idelogie de gen și pentru educația sexuală în școli, vezi votul ultim din parlament pentru amendarea legii educației, atunci, fără să ai neapărat o agendă anticreștină, votezi în siajul acestei agende și contribui la schimbarea radicală a societății și a mediului social în care copilul tău va fi educat. Chiar dacă USR PLUS constituie polul acțiunii anticreștine. Deci creșterea conștientizării necesității filtrului creștin de înțelegere a socialului și a politicului ar fi de dorit. Desigur, aceasta este necesar doar pentru noi păcătoșii, nu pentru ceilalți.

Complexul politic și media anticreștin este, la ora actuală, foarte puternic în România, deși aceasta nu este încă și o percepție clară și stabilizată a electoratului creștin, care, de atfel, nu are deloc obișnuința de a introduce criteriul creștin în evaluarea opțiunii de vot. Cutuma fiind aici că votul nu are de a face nimic cu religia, cu autenticitatea credinței și a acțiunii politice și sociale a politicianului. Credinciosul român știe, alături de preotul său, că totul se negociază și că, finalmente, totul se aranjează cu statul, cu guvernul, cu primarul. Fals. Negocierea nu se va mai putea produce, pentru că statul și politicile sale sociale etc. vor fi monitorizate , disciplinate și eficientizate de directive și monitori externi, pentru care aranjamentele politice locale nu au nicio relevanță.

Deci paradoxul prost în care ne aflăm instalați, nu doar de la referendum, este acela potrivit căruia avem o agregare a votului anticreștin și a politicilor publice anticreștine, mai pronunțate decât cea a votului creștin, care este încă difuz.