ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teologul și omul politic Mihai Neamțu (PMP) a criticat dur ambiguitatea Partidului Național Liberal (PNL) în ceea ce privește legea care interzice prozelitismul ideologiei de gen în școli, întrebându-se dacă marele Ionel Brătianu ar fi luat în calcul schimbarea de sex.

„PNL s-a abținut de la vot, nu știe dacă e bine ca copiii să-și aleagă sexul sau nu. Probabil că unii lideri PNL își imaginează că un Ionel Brătianu și-ar fi schimbat sexul. Sau unii lideri PNL își imaginează că un Radu Câmpeanu ar fi luat în calcul această posibilitate. Sau poate marele liberal, Neagu Djuvara, ar fi luat în calcul această posibilitate. Să ne spună liderii PNL la ce liberalism se gândesc”,a declarat Neamțu în cadrul emisiunii „Sexomarxismul și ideologia de gen” de pe canalul propriu de Youtube.

De asemenea, autorul cărții „Povara libertății” a condamnat și faptul că USR se preocupă de educația sexuală și de ideologia de gen, dar nu de problemele reale ale școlii românești. El spune că USR-ul este în logica marxiștilor Lukacs și Marcuse.

„Nu avem alte probleme de rezolvat în România? Nu mai sunt chestiuni dramatice, cum ar fi analfabetismul funcțional, lipsa de competențe tehnice, absența școlilor profesionale, faptul că noi avem copii de 14-15 ani care încă nu știu să înțeleagă ceea ce citesc. Nu mai sunt chestiuni de rezolvat cu competențele lingvistice? Suntem departe de finlandezi, de estonieni în ceea ce privește limbile străine. Nu, chestiunile acestea nu preocupă USR-ul. USR-ul dorește să introducă ideologia de gen, educația sexuală în școli. În logica lui Lukacs, care a făcut așa în Ungaria, odinioară. În logica lui Herbert Marcuse, autorul cărții „Eros și civilizație”, care socotea că sexualizarea copiilor este cheia spălării lor pe creier”, a adăugat Neamțu.