ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Tudose, fost premier al României și vicepreședinte al partidului „Pro România” a suferit marți un infarct, fiind internat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București.

Fostul prim-ministru al Guvernului P.S.D. demisionase din partid la sfârșitul lunii ianuarie 2019, pentru a se înscrie în formațiunea politică „Pro România”, înființată de Victor Ponta. Tudose urma să fie anunțat ca al treilea candidat la alegerile europarlamentare din partea partidului lui Ponta, la conferința de presă programată marți la ora 18:30.

Acesta era obosit în urma deplasărilor făcute în țară alături de colegii de la „Pro România”. La întâlnirea cu colegii de partid de marți, lui Mihai Tudose i s-a făcut rău, iar Nicolae Bănicioiu a sărit să îi acorde primul ajutor. Apoi, a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București, unde a fost internat cu diagnosticul „infarct miocardic masiv”.

Fostul premier a fost operat, montându-i-se două stenturi la inimă. Operația a decurs cu bine, iar în prezent pacientul a fost mutat în salon, este conștient și scrie pe Facebook (probabil, cu ajutorul aparținătorilor - n.n.):

„Sunt bine! Probabil pe fondul oboselii acumulate, am suferit un mic incident. Dar, datorită profesionalismului și promptitudinii cadrelor din sistemul public medical din România, totul a trecut cu bine! Mulțumesc întregii echipe medicale și tuturor celor care s-au gândit la mine în aceste momente! Ne vedem în două zile înapoi la treabă! Avem o mulțime de lucruri bune de făcut!”, a scris Mihai Tudose pe pagina lui de social media, marți seara, după ora 19.