ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:00 Noua propunere a lui Dacian Cioloş, pentru postul de ministru al Sănătăţii este Patriciu Achimaş - Cadariu, după ce Andrei Baciu a fost retras de pe listă. Propunerea a fost anunţată oficial de către Biroul de presă al Guvernului, iar nominalizarea a fost trimisă Parlamentului, cu puţin timp în urmă, de către Dacian Cioloş. Patriciu Achimaş - Cadariu este directorul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, din februarie 2012. Are 39 de ani şi lucrează din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică. Este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologică. De ce, dacă ȉl avea în vedere pe dr. Achimaş – Cadariu, Cioloș a preferat să-l scoată la înaintare pe rezidentul cu nevăstuica pe cap? Cel mai probabil, a fost o diversiune special creată, pentru a detensiona astfel suspiciunile legate de noul guvern, pentru a da un mimin de satisfacţie opiniei publice, dar și pentru a abate atenţia acesteia de la lipsurile celorlaţi nominalizaţi.

Știrea inițială

 

Andrei Baciu, propus de Cioloș pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a absolvit în 2011 Facultatea de Medicină din București și a lucrat apoi, vreme de doi ani, în departamentul de chirurgie toracicâ și cardiovasculară al celui mai mare spital din Rouen (Franţa). 

Ȋn iulie 2014 a absolvit un program de formare în managementul spitalicesc, la Open University din Marea Britanie, iar în prima jumătate a acestui an, a urmat, veme de patru luni, un program similar la Şcoala Naţională de Sănătate Publică din București. 

Revenit în România în august 2014, Andrei Baciu a devenit președintele Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor, cea care a lansat luna trecută o amplă campanie media, pentru drepturile pacienţilor, dar și pentru promovarea liberalului Cristian Bușoi.

Ȋn urmă cu doar câteva zile, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a interzis un spot TV al acestei asociaţii, în care apare Cristian Bușoi, aspirant declarat la fotoliul de primar general al Capitalei. Spotul respectiv fusese  difuzat de toate posturile Intact, drept o campanie de interes public. 

Reclama îl prezenta pe Bușoi în timp ce acesta discuta cu diferite persoane, scria cu markerul pe un flipchart sau vorbea, gesticulând (fără sonor). „Asociația S.O.S. Drepturile Pacienților și doctorul Cristian Bușoi au creat singurul serviciu gratuit de asistență pentru pacienții din România”, spune spotul. CNA a considerat că această reclamă încalcă legislația potrivit căreia „publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.