Costin Borc a absolvit Facultatea de Energetică București (Specializarea Hidroenergetică) în 1989. Ȋntre anii 1995 – 2000 a studiat la Universitatea Wisconsin – Madison, devenind doctor în filosofie și economie.

Ȋn perioada iunie 1998 – iulie 1999 a fost șef de cabinet al premierului de atunci, Radu Vasile, iar un an mai târziu a ocupat funcţia de manager de proiect la „Lafarge North America”. Ȋn ianuarie 2002 a fost numit manager al A&C România, iar din martie 2006 - director și strategie și dezvoltare al grupului francez Lafarge. Doi ani și jumătate a locuit la Paris, iar din iulie 2008 s-a mutat în Serbia, unde a fost trimis să conducă filiala Lafarge.  

La 1 septembrie 2013 a fost numit CEO al Lafarge România, înlocuind-o pe franţuzoiaca Sonia Artinian. Lafarge, un grup francez producător de materiale de construcţii, a intrat pe piaţa românească în 1997, după ce a cumpărat pachetul majoritar al ROMCIM, stindardul industriei  cimentului, care avea patru fabrici.

Ȋn august 2015, când irlandezii de la CRH au preluat Lafarge România, Costin Borc a denenit director manager al societăţii, funcţie pe care o ocupă și în prezent. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews