ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Costin Borc a absolvit Facultatea de Energetică București (Specializarea Hidroenergetică) în 1989. Ȋntre anii 1995 – 2000 a studiat la Universitatea Wisconsin – Madison, devenind doctor în filosofie și economie.

Ȋn perioada iunie 1998 – iulie 1999 a fost șef de cabinet al premierului de atunci, Radu Vasile, iar un an mai târziu a ocupat funcţia de manager de proiect la „Lafarge North America”. Ȋn ianuarie 2002 a fost numit manager al A&C România, iar din martie 2006 - director și strategie și dezvoltare al grupului francez Lafarge. Doi ani și jumătate a locuit la Paris, iar din iulie 2008 s-a mutat în Serbia, unde a fost trimis să conducă filiala Lafarge.  

La 1 septembrie 2013 a fost numit CEO al Lafarge România, înlocuind-o pe franţuzoiaca Sonia Artinian. Lafarge, un grup francez producător de materiale de construcţii, a intrat pe piaţa românească în 1997, după ce a cumpărat pachetul majoritar al ROMCIM, stindardul industriei  cimentului, care avea patru fabrici.

Ȋn august 2015, când irlandezii de la CRH au preluat Lafarge România, Costin Borc a denenit director manager al societăţii, funcţie pe care o ocupă și în prezent.