ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali ai Comisiei Europene plecau din România cu lădițe de fructe și legume, iar acum România a ajuns să importe aceste produse, a declarat Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.

"Îmi amintesc cum oficiali ai Comisiei Europene, de câte ori veneau în România, plecau cu lădițe de fructe și legume pentru calitatea extraordinară și mulți erau șocați de ce gust pot să aibă fructele noastre, dar uitați că am ajuns să mâncăm din import în loc să producem noi”, a declarat Irimescu în cadrul unei întâlniri cu fermierii, care a avut loc la Suceava.

Acesta le-a spus că în sectorul pomicol, pe subprogramul pomicol, accesul la fonduri este aproape de zero deoarece felul în care s-a elaborat măsura nu a permis utilizarea banilor în cadrul acestui subprogram. Totuși, a mai spus Irimescu, premierul Dacian Cioloș a ținut foarte mult la acest subprogram pentru că România a devenit dintr-un mare producător de fructe un importator.

Ministrul a mai declarat că va trebui să fie revizuită politica în ceea ce privește măsura pentru pomicultură deoarece condițiile impuse nu le permit celor interesați să acceseze fonduri.