ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apărării Naționale a anunțat că 1.000 de soldați americani vor sosi anul viitor în România, informează Realitatea TV.

Soldații vor participa la exerciții prin rotație, măsura fiind luată de SUA pentru a da asigurări partenerilor din Est în fața Rusiei.

De-asemenea, Mihnea Motoc a mai anunțat că România a demarat pregătirile pentru a cumpăra o doua escadrilă de avioane F-16, la mâna a doua.

"Anul acesta ce avem în vedere este să pregătim procedurile de atribuire a contractului pentru o a doua escadrilă.", a spus ministrul Motoc. 

România a cumpărat deja 12 avioane F-16 de la forțele aeriene ale Portugaliei, la un preț total de 628 de milioane de euro.

Declarațiile lui Mihnea Motoc coincid cu un anunț al producătorului american de tehnologie militară și aerospațială Lockheed Martin. Potrivit companiei, România va cumpără două radare militare ultramoderne de tip TPS-77. Radarele vor fi folosite la misiuni de supraveghere aeriană și previziuni meteorologice.
 
Pentagonul a anunțat că dorește ca în 2017 să sporească bugetul destinat apărării, dar și că intenționează să trimită mai multe trupe în Estul Europei. Actualei administrații de la Washington îi expiră mandatul în 2016, însă.