ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Orice construcție de buget trebuie făcută având în vedere tratatele internaționale semnate de România, respectiv Tratatul de la Maastrich și Pactul Fiscal, pentru că altfel va trebui să facem derogări de la lege”, a declarat joi seara, la Realitatea Plus, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

„Orice construcție de buget suntem constrânși să o începem având în vedere tratatele internaționale semnate de România, Maastrich și Pactul Fiscal.(..) întotdeauna am spus că trebuie să avem aceste tratate în minte când facem bugetul, pentru că altfel trebuie să facem derogări de la lege. (...) pornesc de la două lucruri, tratatele și legislația în vigoare, și vom vedea cum le punem cap la cap. Este dificil, dar nu imposibil și vom veni cu soluții”, a declarat noul ministru al Finanțelor.

Florin Cîțu a spus că, atât el, cât și premierul Ludovic Orban, își vor asuma în totalitate bugetul pentru 2020, pe care îl vor elabora și îl vor susține în Parlament.

„Și eu și premierul Ludovic Orban am spus, ne vom asuma bugetul pentru 2020 în totalitate. Toate informațiile din buget, tot ce este acolo ne vom asuma. Nu veți vedea să spunem că noi n-am participat la elaborarea acestui buget, dar să venim în Parlament să-l prezentam. Noi vom face bugetul, noi venim în Parlament și îl vom susține”, a explicat ministrul Finanțelor.

Proiectul de buget deja întocmit pentru 2020 este unul pentru 28 de ministere, care nu mai poate fi aplicat formatului noului Guvern, cu doar 16 ministere. Printre liniile directoare ale noului proiect de buget, reprezentantul M.F.P. a enumerat eliminarea supraimpozitării pentru contractele part-time și supraacciza.

„Am avea câteva promisiuni pe care le-am făcut când eram în Opoziție: eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, proiectul este în lucru la Ministerul Finanțelor, va fi gata să meargă către Guvern, și avem discuții despre supraacciză. La fel, e în lucru proiectul, se va duce către Guvern să meargă în Parlament. Cam tot ce am promis deja facem, mergem în Parlament. Acest Guvern nu vrea să mai facă lucruri prin Ordonanțe de Urgență. Mergem, le dezbatem în Parlament, le agreem”, a detaliat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a adăugat că proiectul de buget pentru anul 2020 se va baza pe proiecte majore, unul dintre acestea putând fi autostrada Sibiu-Pitești.

„Asta este ce doresc de la acest buget. Să nu mai avem o mie de proiecte pe care să le aruncăm acolo doar pentru a fi acolo și să nu facem nimic. Să ne asumăm câteva proiecte majore pe care să le facem. Nu pot să le numesc eu. Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că România merită după 30 de ani să unească Coridorul IV, să începem ceva la Sibiu-Pitești, dar e o părere personală. Un Guvern care își asumă Sibiu-Pitești să facă, cred că va avea recunoștința românilor pe vecie”, a concluzionat Florin Cîțu.