Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-un interviu acordat DC News că dacă 20% dintre funcționarii din administrația centrală ar pleca, „n-ar simți nimeni”.

„Dacă 20% dintre funcționarii din administrația centrală ar pleca, n-ar simți nimeni. Ba mai mult, lucrurile ar merge chiar mai bine (...) Suntem o administrație de supereroi”, a spus ministrul Finanțelor pentru sursa citată.

El a mai declarat că salariul minim n-ar trebui să mai fie pe toată economia, ci doar în sectorul public. 

„Trebuie eliminată această obligație. Pentru că statul nu ar trebui să se bage în piață. Poți să îl faci eventual o referință pentru mediul privat. Poți, ca stat, să dai facilități celor care nu au angajati sub acel barem, dar atât. Lasă-l pe patron să vadă cu cât plătește”, a declarat ministrul Finanțelor.

De la 1 ianuarie 2018, salariul minim brut pe economie a crescut la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei.

În perioada 1 februarie 2017 - sfârșitul anului 2017, salariul minim pe economie a fost de 1.450 de lei brut.

Aproape jumătate dintre angajații din România câștigă salariul minim pe economie, se arată în studiul privind dinamica pieței muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cu sprijinul Inspecției Muncii, afirmă Economica.net.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews