ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-un interviu acordat DC News că dacă 20% dintre funcționarii din administrația centrală ar pleca, „n-ar simți nimeni”.

„Dacă 20% dintre funcționarii din administrația centrală ar pleca, n-ar simți nimeni. Ba mai mult, lucrurile ar merge chiar mai bine (...) Suntem o administrație de supereroi”, a spus ministrul Finanțelor pentru sursa citată.

El a mai declarat că salariul minim n-ar trebui să mai fie pe toată economia, ci doar în sectorul public. 

„Trebuie eliminată această obligație. Pentru că statul nu ar trebui să se bage în piață. Poți să îl faci eventual o referință pentru mediul privat. Poți, ca stat, să dai facilități celor care nu au angajati sub acel barem, dar atât. Lasă-l pe patron să vadă cu cât plătește”, a declarat ministrul Finanțelor.

De la 1 ianuarie 2018, salariul minim brut pe economie a crescut la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei.

În perioada 1 februarie 2017 - sfârșitul anului 2017, salariul minim pe economie a fost de 1.450 de lei brut.

Aproape jumătate dintre angajații din România câștigă salariul minim pe economie, se arată în studiul privind dinamica pieței muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cu sprijinul Inspecției Muncii, afirmă Economica.net.