ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întrebat despre amendamentele depuse la ordonanța privind salarizarea bugetarilor, prin care salariile ar urma să crească de la 1 decembrie, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a răspuns:

"Noi dăm beneficii oamenilor care au nevoie și trebuie să primească, dar dăm și altor oameni, care stau și lâncezesc și sunt trântori în sistem. Dăm, în același timp, servicii la o calitate care este abominabilă și lucrurile astea trebuie să se schimbe. Asta vreau să fac. Vreau să văd măsurile active, că duc la crearea de locuri de muncă, să văd inspecția socială că credibilizează sistemul și vreau să văd legea salarizării unitare la care lucrăm (...) , astfel încât, în cinci ani de acum încolo, până în 2021, salariul să poată crește cu 30 la sută, astfel încât toată lumea să fie mulțumită”, a declarat Pîslaru. 

Ministrul a răspuns și criticilor lansate la adresa lui de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, care l-a făcut arogant.

"Acest tip de caracterizări nu fac onoare unui politician cu experiență și mai ales care încearcă să inspire demnitate celor care o ascultă. Eu pot să vă asigur că (...) de fapt nu sunt chiar un tehnocrat arogant și înțepat, ci pur și simplu un om căruia îi pasă și care a făcut acest gest de a veni în acest guvern tehnocrat lăsând la o parte foarte multe lucruri”, a mai spus Pîslaru, potrivit b1.ro.