ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul MTS, că se retrage din Guvern.

„Președinți de federații mi-au arătat susținerea în acest an de când sunt ministru, au strâns și semnături, dar le-am spus că nu vreau semnături ca să rămân. Nu mi-a trecut niciun moment prin gând să duc aceste semnături la partid (PSD, n. red.), pentru că nu voi alerga niciodată după funcție. De două-trei luni am zis că voi face un pas în lateral, iar acum vă anunț că mă voi retrage din funcția de ministru. Voi rămâne un partener al sportului și sper că nu i-am dezamăgit pe președinții de federații. E o familie frumoasă și le transmit să aibă încredere în sportul românesc, pentru că va renaște din cenușă'', a declarat Dunca.

„M-am consultat în această decizie și cu dl președinte Dragnea, pentru că trebuie asumate anumite responsabilități, și vă spun că nu e un minister ușor, am depus mult efort aici. Acum mă duc să mă ocup și de partid, pentru că sunt președinte de organizație la Brașov, de asemenea și la Senat sunt foarte multe lucruri de realizat, multe proiecte de care mă voi ocupa'', a adăugat Dunca.
 
Marius Dunca a fost subiectul unor acuzații lansate de către cotidianul Gazeta Sporturilor, fiind acuzat de mai multe nereguli în gestionarea portofoliului. De asemenea, Dunca a fost acuzat de GSP de favorizarea patronului Realitatea TV, Cozmin Gușă - președintele FR Judo - , în replică, Realitatea TV acuzându-l pe redactorul-șef al publicației că ar fi în slujba serviciilor secrete.