ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat, în debutul ședinței de Guvern de miercuri, că experți ai ministerului și ai Băncii Mondiale se află pe traseul autostrăzii Ploiești-Brașov pentru a identifica „punctele nevralgice” care trebuie luate în considerare la elaborarea foii de parcurs.

Felix Stroe a precizat că, după întâlnirea de marți a premierului Mihai Tudose cu o delegație a Băncii Mondiale, discuțiile au continuat între experții BM și miniștrii Transporturilor și Fondurilor Europene pentru a detalia implicarea Băncii Mondiale în construirea autostrăzii Ploiești-Brașov.

Primul pas a fost trimiterea unei echipe comune pe teren. ”În momentul de față, echipa tehnică de la minister este pe traseu, vizionează punctele nevralgice de pe autostrada București-Brașov, împreună cu echipa tehnică de la Banca Mondială (...) După ce se întorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensată și vă rog respectuos, dacă ne blocăm pe undeva, să-mi permiteți să vă informăm imediat”, i-a spus ministrul Transporturilor premierului Tudose.

„Am credința că vom face repede această autostradă, este o oportunitate extraordinară cu Banca Mondială”, a adăugat Stroe.

Mihai Tudose i-a cerut ministrului să continue vizitele și pe alte șantiere de infrastructură, lucru pe care intenționează să-l facă și premierul. „Poate mai mergem și pe celelalte autostrăzi. Vreau să vă anunț că, începând de astăzi, o să avem niște vizite pe șantiere. Nu vă spun nici dumneavoastră unde”, i-a spus Tudose lui Stroe.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria, cu o delegație a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoștință că instituția financiară a decis să ofere asistență în ceea ce privește implementarea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov.

Delegația Băncii Mondiale a fost condusă de către Tatiana Proskuriakova, manager de țară, care l-a informat pe premierul Tudose de decizia luată de către BM. ”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanță strategică, finanțat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investițiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.

Părțile au discutat măsurile necesare demarării proiectului convenindu-se înființarea unui comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.