ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că tema migrației forței de muncă este evitată la nivelul Uniunii Europene, deoarece fiecare stat își urmărește interesul când vine vorba de acest subiect, iar unele state se dezvoltă folosind oameni provenind din țări precum România, Croația și Polonia.

„Am încercat să facem o întâlnire comună a miniștrilor muncii și a miniștrilor de finanțe din cele 28 de state membre, dar nu s-a dorit un astfel de eveniment. Am fost invitat ca președinte al Consiliului de Miniștri ai Muncii unde am constatat că acolo discuțiile se poartă strict pe cee a ce înseamnă siguranța muncii, respectarea condițiilor de lucru dar nu elemente precum migrarea forței de muncă. Ce se întâmplă cu cele 10 țări care trimit forța de muncă în Vestul Europei? Cum ar trebui să acționeze celelalte țări care primesc forță de muncă. Astfel de lucruri pe care mă așteptam să le discutăm nu se regăsesc pe agendă”, a afirmat ministrul de Finanțe.

Eugen Teodorovici a mai explicat că în lipsa oamenilor dipuși să trateze aceste probleme, fondurile europene și intențiile bune ale acestuia nu se pot concretiza.

„La nivel european nu se dorește punerea pe agendă a unor astfel de subiecte. Sunt interesele statelor care au nevoie de forță de muncă din țări ca România, Croația, Polonia și restul (...) Poți să ai fonduri europene, poți să ai intenții bune dar nu ai cu cine să pui în practică acele idei. Asta înseamnă familia Europeană. O mare familie, frumoasă, iubită, dar fiecare stat este pentru el”

„La București a fost acest subiect. Au fost și două studii pe care le-am comandat la două institute de prestigiu din Europa pentru a avea elemente de detaliu despre ce înseamnă aceste subiecte în România și în Europa. Problema forței de muncă va fi un subiect foarte dur discutat în Europa”, a adăugat Teodorovici.