ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE 23:30 Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, că a descoperit în locuința sa un dispozitiv de înregistrare și că a sesizat în acest caz poliția.
 
Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu și violarea vieții private după plângerea făcută de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a sesizat poliția după ce a găsit un dispozitiv de înregistrare în locuința unde stă cu chirie, potrivit IGPR. 
 
„În cursul zilei de astăzi, 29 noiembrie 2017, în urma sesizării formulate de ministrul de interne, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la domiciliul demnitarului, unde a fost efectuată o cercetare la fața locului, în urma căreia a fost identificat și ridicat un dispozitiv care urmează a fi expertizat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 224 și art. 226 Cod penal. 
Cercetările continuă sub coordonarea Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.”, se arată în comunicatul postat de Ministerul Public pe contul de Facebook.

 
Știre inițială
 
Ministrul de Interne Carmen Dan spune că ar fi găsit un dispozitiv de înregistrare într-o priză, mai exact un microfon.
 
„Am descoperit dispozitivul de înregistrare după-amiază. Poliția a venit pe la ora 19. 00. Din ce am înțeles eu, așa cum mi-au spus era un dispozitiv audio care era conectat la o sursă de alimentare, avea și o baterie. Eu sunt membru al Guvernului. Fac o sesizare de violare de domiciliu. Se va deschide dosar penal. Nu e o locuință a statului român. Nu pot să dau foarte multe amănunte. Am avut surpiza neplăcută să găsesc într-o priză de telefon. E surprinzător locul. Era mascat. Nu era unul la vedere că l-aș fi identificat mai ușor. Eu nu beneficiez de SPP. Nu vreau să am protecție specializată și nu folosesc dispozitivele pe care le am la îndemână”, a spus Carmen Dan la România TV.
 
Carmen Dan a precizat că locuința unde locuiește cu fiul său este închiriată în nume propriu de câteva luni de zile.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că nu este vorba de o locuință RA-APPS.
 
În locuința respectivă ar fi stat atașatul comercial al Ambasadei SUA la București, a afirmat Rareș Bogdan în emisiunea Jocuri de Putere.