ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a demisionat, a  confirmat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Victor Negrescu a luat această decizie, în urma unei ședințe de Guvern, despre pregătirea României de a conduce Consiliul Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

În cadrul unei emisiuni al unui post național de televiziune, Rovana Plumb a anunțat că Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene  a decis să demisioneze din funcție.  Cu puțin timp înainte de acest demers al său, Negrescu a fost asaltat de către colegi cu întrebări despre cât de pregătită este România să ia rolul de președinte al Consiliului Uniunii Europene. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici,  condamnă fapta lui Negrescu, afirmând că acesta nu ar fi trebuit să ia personal toate întrebările și să decurgă la acest gest:

„Ieri (vineri-n.r.) la finalul ședinței de Guvern a fost o discuție legată de ultimele etape, măsuri de parcurs pentru ca noi să fim cu totul gata pentru președinția de anul viitor. O discuție deschisă, normal, cum trebuie să fie într-o echipă și legată de participarea poate într-un număr mai mare alături de miniștrii Finanțelor și cel al Fondurilor Europene a domnului Negrescu la astfel de întâlniri, așa cum e și normal pentru că asta este structura, așa sunt discuțiile. Asta a fost discuția. Din păcate, văd că domnul Negrescu a luat-o personal și dă dovadă că nu înțelege ce înseamnă o echipă, lucrul în echipă, mai ales când vorbim de președinția de anul viitor. Au mai fost discuții și e normal să se discute. A fost discuția asta și apoi am văzut și eu pe știri faptul că și-a dat demisia și chiar mă surprinde pentru că rolul era de a dovadă că e mediator și iată că atmosfera e că mă supăr, îmi iau jucăriile și plec. Totuși e un gest care, în prag de președinție și mai ales în prag de anumite acțiuni de săptămâna viitoare, erau niște întâlniri la Strasbourg, la Bruxelles la nivel de miniștri și asta este acuma”, a declarat  Teodorovici.

Victor Negrescu a fost unul dintre inițiatorii legii parteneriatului civil, depuse în Parlament de un parlamentar PSD.