ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus i-a transmis, duminică, lui Călin Popescu Tăriceanu că "dacă un om de onoare" și "un liberal adevărat" i-ar cere demisia, s-ar gândi, însă până atunci "îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în PNL".

 "Am citit și eu în ziare că distinsul meu fost coleg și fost președinte al Partidului Național Liberal, nu îi rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Când un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-aș gândi să reflectez. Până atunci, însă, îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în Partidul Național Liberal, pe care nu l-am părăsit nici când am fost amenințat cu moartea sau închis. Când un liberal adevărat mi-ar cere demisia, aș sta să mă gândesc. Pănă atunci să ne vedem de treabă și fiecare să se așeze acolo unde crede că îi este rostul și interesul", a declarat Mircea Ionescu Quintus, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei este "o imbecilitate a PNL", care poate fi contracarată numai dacă președintele de onoare Mircea Ionescu Quintus își va opune veto-ul moral și politic sau își va da demisia.

"Cred că singura posibilitate pentru a contracara această imbecilitate a PNL, a conducerii PNL de astăzi de a desemna un astfel de candidat, este ca președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, să opună veto-ul său, moral și politic, acestei decizii. Cealaltă variantă este să-și dea demisia de onoare din calitatea de președinte al PNL, dacă rămâne fidel idealurilor sale liberale din tinerețe și care l-au purtat până în ziua de astăzi”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Mircea Ionescu Quintus este singurul care s-a abținut la votul privind validarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Capitalei. El a criticat conducerea PNL pentru că nu a desemnat un om din interiorul partidului și nu a avut un plan de rezervă în cazul retragerii din cursă a lui Ludovic Orban.