ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a votat, cu 238 voturi "pentru" și niciun vot „împotrivă", revocarea lui Mișu Negrițoiu de la șefia ASF.

 Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 12 aprilie, că scandalul privind pensiile private ar fi fost provocat de președintele ASF, Mișu Negrițoiu, el precizând că va fi declanșată procedura parlamentară de demitere a conducerii ASF.

„În ceea ce privește acest scandal, este pornit de la domnul Mișu Negrițoiu, președintele ASF, care știe că, în foarte scurt timp, Parlamentul va demite toată conducerea ASF. Pe de altă parte, Guvernul României ar trebui să cearcă explicații Ambasadei Olandei. Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic. Ceea ce a făacut această companie este nepermis. ASF și Ministerul de Finanțe trebuie să sancționeze foarte mult. Nu a fost o asemenea discuție, nici măcar informală. O asemenea companie, când primește un astfel de zvon, informație, sună imediat să se informeze la Guvernul României. Nu poți să pornești o campanie online", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Dragnea a cerut, la acel moment, ca ASF, Guvernul și ministerul de Finanțe să acționeze „foarte dur” în cazul NN, pentru a da exemplu și pentru celelalte multinaționale "care fac zeci de miliarde în România, care își bat joc de români, de statul român".

Fondul de pensii NN și-a anunțat, în 11 aprilie, clienții că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public privind o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le recomandă să se informeze despre contextul pieței.