ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Vadului, Feleacului și Clujului, Andrei Andreicuț, a declarat, joi, în legătură cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru, că, personal, ar fi preferat un „premier român și ortodox”, explicând că actualul vicepremier Vasile Dîncu corespunde tuturor criteriilor.

IPS Andrei Andreicuț a declarat, joi, într-o conferință de presă la Cluj, că Liviu Dragnea ar fi trebuit să îl nominalizeze pe Vasile Dîncu pentru funcția de premier, după ce liderul PSD a propus-o pe Sevil Shhaideh.

„Dacă e să-mi cereți părerea mea personală, v-o spun și pe aceasta. Încă n-o știm pe doamna care va fi prim-ministru, probabil că e o femeie bună, o femeie pricepută la administrație. Însă, subiectiv, eu aș fi dorit să fie nominalizat un premier pe care îl cunoșteam și care era… Se știe de la sine, mitropolit ortodox fiind, aș fi dorit un premier român și ortodox. Adică, pe cine, mă veți întreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dîncu, pentru că corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea în minte dl Dragnea. Sigur, că el a avut un rol deosebit în câștigarea alegerilor, îi respectăm personalitatea, dar făcea mai bine dacă îl numea de pildă pe dl Dîncu”, a spus Andrei Andreicuț, după ce jurnaliștii l-au întrebat cum comentează propunerea de premier.


Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcția de premier, la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Sevil Shhaideh, care ar putea deveni prima femeie prim-ministru din istoria României, are 52 de ani, este de religie musulmană, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Județean Constanța, instituție condusă, din 2004 și până în vara acestui an, de Nicușor Constantinescu. În ultima declarație de avere, ea a menționat un apartament în Constanța, precum și mai multe proprietăți din Siria ale soțului ei, Shhaideh Akram.