ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Moise Guran susține că USR și PLUS i-au făcut, în 2018, o ofertă de a le coordona campania, ofertă pe care a refuzat-o, însă, din toamna aceluiași an, a lucrat cu cele două partide la programe, neconsiderând că acest lucru s-ar afla în conflict de interese cu activitatea de jurnalist, potrivit Hotnews.

Întrebat miercuri la Digi24 cum s-a produs apropierea de USR, Moise Guran a răspuns că USR și PLUS i-au făcut, în 2018, o ofertă de a le coordona campania, ceea ce el a refuzat inițial, însă, cu timpul, colaborarea lui cu cele două partide s-a concretizat pe partea de elaborare a programelor: 

„Ofertă (de a coordona campania) pe care am refuzat-o. N-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei și, din toamna lui 2018, am lucrat cu ei la programele lor, separat, și cu USR și cu PLUS. Ei au venit cu idei, eu am venit cu idei. Programele lor sunt compatibile, precum roțile dințate. M-am gândit că cele două partide ar trebui să aibă programe compatibile tocmai în vederea fuziunii lor”, a declarat Moise Guran, miercuri, la Digi24.

Momentul decisiv pentru virajul spre politică al lui Moise Guran a fost după mitingul anti-PSD din 10 august 2018, finalizat cu dipersarea manifestanților de către forțele de ordine, ambele părți invocând provocări și violențe.

„Pe 10 august noi toți ne-am speriat, pentru că acela a fost momentul în care Liviu Dragnea a recurs la violență pentru a-și duce puterea în altă zonă. Democrația din România n-a fost niciodată mai amenințată după 1989, cu excepția mineriadelor, cum a fost la 10 august 2018. Atunci am avut acel impuls, am vorbit și cu familia și cu colegii și le-am spus: eu mă duc în politică, ca jurnalist nu mai am ce să mai fac. După care mi-am dat seama că exista în continuare acel pericol și că eu, ca voce a societății, eram mult mai credibil ca jurnalist. Am zis că nu mă mai duc în politică, rămân jurnalist, poate sunt mai util ca jurnalist”, a explicat Moise Guran.
 
Acesta și-a schimbat din nou parcursul, din presă spre politică, participând miercuri, 15 ianuarie 2020, la Biroul Național al partidului U.S.R., unde a anunțat că renunță la jurnalism pentru a se alătura Alianței USR-PLUS, în cadrul căreia intenționează să candideze la alegerile parlamentare sau prezidențiale viitoare, dacă i se va propune.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews