ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a avut o reacție dură după ce moțiunea de cenzură la adresa sa a căzut în Parlament.

"Mulțumesc celor care au rămas fideli programului Uniunea Social Liberala! Îmi aduc aminte acea frază care a stat la baza creării ‪#‎USL‬: "niciodată nu vom face alianță cu PDL”. Liberalii nu s-au ținut de cuvânt, ca de obicei - trădarea și schimbarea sunt o marcă înregistrată pentru PNL!", a scris el pe facebook.
 
De asemenea, acesta a postat un video, despre care a spus că este "Singurul comentariu despre moțiunea Gorghiu-Blaga de azi! Acum înapoi la treabă!".

 

Singurul comentariu despre moțiunea Gorghiu-Blaga de azi! Acum înapoi la treabă!

Posted by Victor Ponta on 29 Septembrie 2015
Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni "pentru" şi opt "împotrivă", potrivit unor surse din comisia de numărare a voturilor.

Respingerea moţiunii a fost anunţată şi oficial, în plenul Parlamentului. Parlamentarii partidelor din coaliţia de guvernare nu au votat.

Moţiunea de cenzură a PNL - "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.

Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.