Partidele din opoziție au depus moțiunea de cenzură la Parlament, a anunțat marți seară liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, arătând că documentul a fost semnat de 237 de aleși, dintre care 4 de la PSD, potrivit Mediafax

„Am depus moțiunea de cenzură ca să reconstruim România. Guvernul Dăncilă trebuie să plece de urgență. Această moțiune e semnată de 237 de parlamentari aparținînd PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România și UDMR. De asemenea au mai semnat doi deputați ai minorităților naționale, patru ai PSD și un deputat independent. Pentru toată aroganța și răul cu care au obișnuit România, un vot pentru este necesar de la orice parlamentar de bună credință”, a declarat Raluca Turcan, marți, la Parlament.

Aceasta a precizat că deși Opoziția a depus moțiunea de cenzură marți la ora 18:00, PSD ar urma să stabilească citirea acesteia în cursul serii, pentru ca votul să fie dat la sfârșitul săptămânii, în zile nelucrătoare. Cu toate acestea, citirea documentului nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum, deși inițial fusese anunțată pentru ora 19:00, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului nu au întrunit, marți seară, cvorumul necesar desfășurării ședinței în care trebuia să fie stabilit un calendar pentru moțiunea de cenzură, a informat președintele Camerei, Marcel Ciolacu.

„Nu a fost cvorumul întrunit de minimum 14 membri ai Biroul permanent pentru a lua hotărârile privind calendarul și programul moțiunii. Mâine (miercuri - n.r.) vom convoca din nou”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți, la Parlament.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews