ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidele din opoziție au depus moțiunea de cenzură la Parlament, a anunțat marți seară liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, arătând că documentul a fost semnat de 237 de aleși, dintre care 4 de la PSD, potrivit Mediafax

„Am depus moțiunea de cenzură ca să reconstruim România. Guvernul Dăncilă trebuie să plece de urgență. Această moțiune e semnată de 237 de parlamentari aparținînd PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România și UDMR. De asemenea au mai semnat doi deputați ai minorităților naționale, patru ai PSD și un deputat independent. Pentru toată aroganța și răul cu care au obișnuit România, un vot pentru este necesar de la orice parlamentar de bună credință”, a declarat Raluca Turcan, marți, la Parlament.

Aceasta a precizat că deși Opoziția a depus moțiunea de cenzură marți la ora 18:00, PSD ar urma să stabilească citirea acesteia în cursul serii, pentru ca votul să fie dat la sfârșitul săptămânii, în zile nelucrătoare. Cu toate acestea, citirea documentului nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum, deși inițial fusese anunțată pentru ora 19:00, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului nu au întrunit, marți seară, cvorumul necesar desfășurării ședinței în care trebuia să fie stabilit un calendar pentru moțiunea de cenzură, a informat președintele Camerei, Marcel Ciolacu.

„Nu a fost cvorumul întrunit de minimum 14 membri ai Biroul permanent pentru a lua hotărârile privind calendarul și programul moțiunii. Mâine (miercuri - n.r.) vom convoca din nou”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți, la Parlament.