ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recomandat marți României să își crească cheltuielile pentru apărare și în anii următori, afirmând că acest lucru este foarte important pentru statele membre ale Alianței.

"Eu recomand României să-și crească cheltuielile bugetare pentru apărare și să-și continue această creștere de anul trecut pentru anii care vor veni. Această măsură este deosebit de importantă pentru țările noastre, având în vedere că trebuie să răspundă unor provocări de apărare într-o lume în schimbare, în care avem cereri crescânde pentru securitate și apărare", a spus Stoltenberg, într-o conferință de presă comună cu premierul Dacian Cioloș, la sediul NATO, relatează Agerpres.

Acesta a reamintit că România este "o gazdă pentru echipamente active ale NATO, cum ar fi divizia multinațională din Sud, care a devenit activă în decembrie și astfel consolidează apărarea Alianței".

Premierul Dacian Cioloș a susținut că în cadrul discuției a subliniat angajamentul României în dotarea armatei și faptul că decizia politică de a asigura 2% din PIB pentru acest domeniu "este una fermă".